A Nagy Wellnessteszt: Puchner Kastélyszálló

A pihenés itt garantált

Pár órára elfelejtenéd a mindennapi gondokat, ellazulnál egy szaunában, infrakabinban, jacuzziban, de valami nem tetszik, valami zavar? Vagy éppen nagyon bejön? A mostani sorozatunkban pécsi és Pécs-környéki fürdők és wellness-központokat mutatunk be, ahol ezt megteheted, és helyetted teszteljük le őket. Most a bikali Puchner Kastélyszálló wellness-részlegét mutatjuk be.

hirdetés

A bikali élménybirtok, avagy a Puchner Kastélyszálló nagyon sok pécsi kedvenc pihenőhelye, nem is hiába. Az egész évben látogatható birtok Magyarország első tematikus élményparkja, ahol megidézik a középkori Magyarországot mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. Mi azonban nem a történelem miatt mentünk Bikalra, helyette a kastélyszálló wellness-részlegét próbáltuk ki. Elmondjuk, milyen volt!

Baranyai fürdőkavalkád egy helyen

Kezdjük azzal, hogy a kastélyszállóban több, különböző hangulatú fürdő van. Önmagában ez a tény már szimpatikus, ilyesmivel a baranyaiak a megyében nem is találkozhatnak. Vegyük ezeket a fürdőket sorra: van francia élményfürdő, marokkói fürdő, török palotafürdő, és VIP fürdő szerelmes párocskáknak.

A francia élményfürdő a családosok kedvence lehet
A francia élményfürdő a családosoknak

A francia élményfürdő részlegében vannak – értelemszerűen – élményelemekkel felszerelt medencék és gyermekmedencék. Egyszerre szórakoztató és ellazító hely ez, mely egy hatalmas üvegkupola alatt húzódik meg, amitől viszont nem csak a fény ömlik be a fürdőtérbe, hanem nyáron az üvegház-meleg is be tud állni. Aki nem kedveli, ha a pihenését gyerekzsivaj lehetetleníti el, az ne ezt a medencés placcot keresse fel, mivel az apróságok itt pörögnek a legjobban.

A pihenés itt garantált
A pihenés itt garantált

Egy dolog tűnt fel nagyon lassan itt: nincs bőszítő klórszag, és a víz összetevőit böngészve kiderült, hogy ez azért lehet, mert itt lényegében magnéziumban, kalciumban, fluorban gazdag ásványvízben fürödtünk. Ettől még nem ez a legizgalmasabb fürdője a komplexumnak, mi leginkább arra használtuk, hogy egy kicsit kilépjünk a mellette található csendesebb és jóval sötétebb marokkói fürdőházból egy kis nyugágyas pihenés erejéig.

Marokkó Baranyában!
Marokkó Baranyában!

A marokkói fürdő lenyűgöző. A Marokkó fürdőit díszítő motívumaival, fényeivel, illataival is idéző hatalmas fürdőterem látványa se semmi, a lényeg viszont a két 36 fokos pezsgőmedence (különféle pezsgésmódokkal), melyekben simán el lehet üldögélni fél napot, bámulva a kellemes, gyerekóbégatástól mentes félhomályban világító színes lámpákat és textíliákat. Ha már nem akarunk főni, át lehet ugrani jacuzzik mellett álló 30 fokos ellenáramú medencébe, amit ha jól használunk, frankón megdolgoztatja a szétlazult izmainkat.

Amit nem láttunk, de jól hangzik

Ottjártunkkor nem tudtuk kipróbálni az akkor még épülőfélben lévő Palotafürdőt, ami azóta viszont megnyitott, 36 fokos pezsgőmedencével, 33 fokos pihenőmedencével. Annyira a pihenésnek és a nyuginak szentelték ezt a török hangulatú fürdőházat, hogy a 18 év alatti ifjakat, akik még rengeteg energiával bírnak, ide nem engedik be.

Szerelmes pároknak való hely a VIP fürdő
Szerelmes pároknak való hely a VIP fürdő

A VIP fürdőt, azaz a Harmónia szigetét szerelmes pároknak ajánlják, akik zavartalanul szeretnének eltölteni 2 órát egy fürdőszobában, ahol van ágyikó, pezsgő, gyümölcstál, zene, és persze jacuzzi és infrakabin is.

Izzadás a középkorban

A szálló fürdőházában természetesen van szauna és gőzfürdő is, amiket ki nem hagytunk volna. A finn szauna egy nagy 80-100 fokos fülke, melyben kényelmesen elférhet 5-6 ember. A kialakítása megfelelő, rend és tisztaság van, sok a fekvőhely, és van dézsa is, amiből tudjuk locsolni az izzó köveket. Ahhoz képest, hogy mekkora a fürdőpark az épületben, a szauna azért lehetne nagyobb. Merülő medence a marokkói fürdőben van pár lépésre, 19 fokos és óriási, rengetegen elférnek benne.

A szaunába sem tudtunk belekötni
A szaunába sem tudtunk belekötni

Aki nem szereti a merüléses megoldást, az le is öntheti magát egy dézsa hideg vízzel a szauna mellett, ami szó szerint sokkolóan frissítő élmény. Dézsás és merülős hűtés egy helyen pedig nem mindenhol van! Egy nagy lehűlés és pihenés után pedig irány az 50 fokos gőzfürdő, ahol csinálhatunk magunknak 100 százalékos párát.

Masszíroztatni már nem volt időnk, ami főképp azért alakult így, mert mire végigolvastuk az itt található masszázs-típusokat, lement a nap. Nevetségesen nagy a repertoár.

Verdikt

Egy szó mint száz, a bikali élménybirtokon található fürdőház remek élményeket tartogat a lazulni vágyóknak. Sok-sok jó medence, mindegyik kényelmes, tiszta, és láthatóan maximális figyelmet kapnak a vendégek. Komoly kritikával nem is illetnénk a helyet, ha csak nem annyival, hogy sajnos messze van Pécstől ahhoz, hogy nap mint nap leugorjunk ide. És sajnos ehhez drága is. Ha viszont megengedhetjük magunknak, hogy egyszer-kétszer elnézzünk ide, az biztos élmény lesz.