A Pamkutyás srácok hozták Pécsre az új fókalányt!

Augsburgtól Pécsig kísérték Donkát!

Az ország egyik leghíresebb internetes videó-bloggerjei, Béla és Pista, azaz a Pamkutya két napszemüveges sráca segítették a Pécsi Állatkert munkatársait a nemrég Augsburgból Pécsre érkezett nőstény borjúfóka, Donka költöztetésében. A kalandot videójukban örökítették meg, mi pedig a nagy útról beszélgettünk velük.

hirdetés

Donka, a kétéves nőstény borjúfóka, a Pécsi Állatkert legújabb lakója az augsburgi állatkertből érkezett nemrégiben Pécsre, az állatkert látogatóinak, munkatársainak és természetesen Bonifácnak, a zoo hím borjúfókájának örömére. Bonifác új párjának kiválasztásában, a hosszú, fárasztó, de kalandos utazásban és Donka költöztetésében a pécsi állatkert dolgozói mellett részt vettek a Pamkutya videó-bloggerjei (vloggerei), Pista és Béla is, akik az utazást saját YouTube-csatornájukra feltöltött videójukban is megörökítették.

A Luis Fonsi Despacito című megaslágerét nagy sikerrel (és több mint húszmilliós nézettséggel) parodizáló két napszemüveges srác a Pécsi Állatkertben, Donka és Bonifác összeeresztését követően lapunknak elmondták, hogy minden állatot szeretnek, a fókákat pedig különösen, így mikor az állatkert megkereste őket a lehetőséggel, gyorsan igent is mondtak.


-Mikor megláttuk az első képet Bonifácról, tudtuk, hogy segítenünk kell, és hát ki ne akarna segíteni egy ilyen jó ügyben? – mondta Pista.

A vlogger fiúk, annak ellenére, hogy csak kísérőként voltak jelen – és saját elmondásuk szerint nem fókaszakértők –, lelkesen vettek részt a nagy fókaköltöztetés minden fontos mozzanatában.

Pista és Béla lencsevégre kapják Donkát

-Nagyon hosszú volt az út, autóval 12 óra, szóval elfáradtunk, de az augsburgi állatkertben nagyon kedvesek voltak velünk, ami kárpótolt minket a nagy út fáradalmaiért. Ott Donkát betették a kocsijába, ami egyébként nem volt olyan egyszerű, aztán indultunk is vissza – mondták a srácok.

Augsburgtól Pécsig kísérték Donkát!

Béla és Pista kiemelték, hogy nagyon jó volt számukra látni, hogy a pécsi állatkert gondozói milyen nagy szakértelemmel és szeretettel kezelték Donkát az úton, és persze új otthonában is. A fiúk hozzátették, hogy Donkához közel ugyan nem tudtak kerülni az úton, de azt megtudták a fiatal fókalányról, hogy bizony Bonifáchoz képest sokkal visszahúzódóbb és „szerényebb”.

Pista filmezi az épp tréningező Bonifácot

Kérdésünkre, hogy mi volt a legnagyobb kihívás a forgatásuk során, Béla és Pista elmondták, hogy állatokkal forgatni mindig nagyon rizikós, hiszen nem tudhatják előre egy jelenet felvételekor sem, hogy vajon sikerül-e elsőre, hogy vajon oda mer-e jönni hozzájuk Donka, akar-e szerepelni vagy sem? Szerencsére azonban, a fiúk felvételei jól sikerültek, Donka pedig boldog új otthonában, új párjával.