A pécsi állatkert lakói sem bírják annyira a hőséget

A hőséget nem csak mi bírjuk nehezen, hanem a Pécsi Állatkert lakói is. A kánikulai napokon még a vízilovak és a kaméleonok is kitikkadtak, nem beszélve a többi cimborájukról. De hát nézzék meg saját szemükkel, hogy pihegnek az állatkert legnagyobb sztárjai, a képek többet mondanak minden szónál.

hirdetés

kánikula, állat, hl14

A fehér tigrisünk dús fehér bundája nem annyira kompatibilis a harminc pluszos hőséggel. De még így is van valami méltóságteljes ebben a gyönyörű nagymacskában.

kánikula, állat, hl12

Cora és Bonifác, a két borjúfóka annyira ki volt ütve a melegtől, hogy úszni sem volt kedvük. Mindenesetre még így is tündériek, noha nem irigyeljük őket.

kánikula, állat, hl11

Létezik békésebb látvány az állatkert alvó vízilovánál? Nem. De inkább gondoljunk bele abba, hogy milyen hőség lehetett, ha ez a meleget egyébként kitűnően tűrő állat is felhagyott minden aktivitásával, és inkább sziesztázott egyet.

kánikula, állat, hl10

A kaméleon sem bírta a strapát, megállt félúton két ág között, és kifújta magát, noha neki elvileg nincs gondja a gutaütő meleggel, hiszen saját klímája van terráriumában.

kánikula, állat, hl08Ezen az optikai csalódással is felérő képen vajon hány darab melegtől kiütött mara van?

kánikula, állat, hl07

Vízidisznók az elalvás szélén. Ismerjük az érzést, hiszen nagyjából mindenki ilyen fejet vág egy kánikulai munkaebéd után.

kánikula, állat, hl06

Az állatkert nagy öregje, Joe, a csimpánz már túl van két évtizednyi nyáron, az idei azonban láthatóan őt is megviselte.

kánikula, állat, hl05

Ilyen lapos tekintettel a hiúzok történetében még egy hiúz sem nézett. A fotó elkészülte után egy másodperccel valószínűleg már aludt is.

kánikula, állat, hl04

Ehhez nem tudunk mit hozzáfűzni, íme az állatok királya és párja, amint semmit nem csinálnak, csak lazulnak a melegben.

kánikula, állat, hl03

kánikula, állat, hl02

A kánikulai kómában meditáló pumák egyáltalán nem tűnnek valami vérmes fenevadnak. Mondjuk megsimogatni nem nagyon mernénk őket.

kánikula, állat, hl01

kánikula, állat, hl09