A tajvani nagykövet segített a pécsi óvodának

A Keleti Városrészi Óvoda a tajvani nagykövet adományából sószobát alakított ki, ahol akár 150 gyerek immunrendszerén és légúti megbetegedésén tudnak segíteni. 

Még egy “sóhomokozót” is kialakítottak a gyerekeknek

Az erdélyi Parajdról több mint másfél tonna só érkezett abba a pécsi oviba, amit a tajvani nagykövet támogatott. Andrew W. Chang több pécsi közül választotta ki a Keleti Városrészi Óvodát.

– Amikor beszámoltak nekem arról, hogy mire fordítják az adományt, nem is tudtam mi az a sószoba, ugyanakkor ez nagy segítség a kis gyerekeknek – mondta Andrew W. Chang, aki az átadón személyesen is megtekintette a szobát. A tajvani nagykövet a gyerekeknek azt is elmondta, hogy sok helyen járt már, de ilyen kedves és szép ovit nem látott még.

A tajvani nagykövet Pécsett járt először sószobában

A sószobát összesen 150 gyermek használhatja, de már most nagy az érdeklődés a szülők körében is. A tervek szerint hetente többször is tartanak majd foglalkozásokat a sószobában.

– Nem sűrűn fordul elő az, hogy egy nagykövetség a legkisebbeknek segítsen. Ebben az esetben épp a pécsi gyerekeknek. Örülünk, hogy jó helyre érkezett a támogatás – mondta Hoppál Péter, kulturális államtitkár és országgyűlési képviselő.

A gyerekek hatalmas ünnepséget tartottak az oviban

A sószobát hetirend szerinti beosztással használhatják a gyermekek. Az ott töltött idő alatt mesét hallgathatnak, verselhetnek, énekelhetnek, légző gyakorlatokat végezhetnek az óvónénik segítségével.

A száraz sóterápia orvosilag elismert gyógymód, mellékhatástól mentes. Kiválóan alkalmas a légúti megbetegedések, allergia, asztma, nátha, hörghurutgyulladás tüneteinek csökkentésére, továbbá az immunrendszer erősítésére, az egészség megőrzésére. [/su_note]

hirdetés

Hirdetés