A vérüket adták a 30Y-ért

Ellepték a fiatalok a Pécsi Regionális Vérellátó Központot. Az ok igen egyszerű: Beck Zoli biztatott mindenkit, hogy adjon vért!

hirdetés

Akár egy laza rock&roll bulinak is elmehetett volna az a véradás, amelyet csütörtökön rendeztek Pécsen. A sör, virsli és csoki mellett Beck Zoliék lazasága és koncertje biztosította a fiatalok jó kedvét a véradás alatt.

DSC_4362
Így persze, hogy nem lehet nemet mondani egy kis véradásra!

– Amikor legelőször itt voltunk és körbesétáltunk az állomáson, megértettük a fontosságát, a társadalmi felelősségét annak, amit a véradás ténylegesen jelent. Az első véradók általában a fiatalok, akik reméljük, hallgatnak popzenét és talán 30Y-t is. Nagy örömmel vettünk részt ezen a rendhagyó véradóakción, ami szerencsére tavaly is már nagyon jól sikerült – mesélte Beck Zoli.

Jót tenni közösségért úgy van értelme, hogy gyakorlati haszna is van, nemcsak mosolyogsz egy óriásplakáton. 
A fájdalmat egy kis dedikálás is enyhítette
A fájdalmat egy kis dedikálás is enyhítette

– Tavaly még spontán ötlet volt, hogy zenélek is, mert egész véletlenül nálam volt a gitárom. Most viszont a zenekar minden tagjának hangszerét elhoztuk és azt gondoltuk, hogy ha jó kedvet tudunk teremteni a zenénkkel, akkor már megérte – mondta Beck Zoli.

Minden volt, akár egy egy buliban
Véradás után nemcsak a koncert, hanem a sör is járt

A 30Y-tól egyébként nem áll messze a jótékonykodás. Pár éve a Hortobágyi Nemzeti Parkkal fogtak össze, hogy megsokszorozzák a természetvédelmi őr programba jelentkező fiatalok számát. Ez annyira sikeres lett, hogy mára már felvételit is hirdetnek. Sőt, az európai nemzeti parkok számára ez mintaprogramnak minősült.