A világ egyik legismertebb rapperének dolgozott egy pécsi srác!

Megyimórecz István, művésznevén iBeatz Pécsett született. Zenéjére az interneten keresztül figyeltek fel. Most pedig ott tart, hogy szinte elérhetetlen a sajtó számára. Mi is csak a bátyjával és ismerőseivel tudtunk beszélni. A huszonéves producer ugyanis Atlantában járja a stúdiókat. Ha ez nem lenne elég, Drake legújabb lemezének sikeréhez is hozzájárult a magyar fiú.

hirdetés
A pécsi iBeatz 14 évesen kezdett zenélni, de hamar beszippantotta a főváros (Fotó: Facebook)

Drake neve lehet nem mindenkinek ismerős. Annyit azonban illik róla tudni, hogy jelenleg ő az egyik legsikeresebb rapper a világon. A legfelkapottabb számát, a Hotline Bling-et több mint egymilliárdan (!) látták már – a rapper legújabb albumán dolgozott a pécsi születésű Megyimórecz István is.

A More Life album Gyalchester című számában van a “pécsi szál”. De mutatjuk:

A pécsi srác minden bizonnyal a világsztárok fellépéseire is eljár és elég jó helyről élvezheti azokat. Erről a fellépésről ugyanis ő is posztolt az oldalán, nem is akárhonnan, Las Vegasból. A szám sikerét mutatja, hogy kicsivel több mint egy hónap alatt már ötmillióan nézték meg.

Bizony ott virít iBeatz művészneve Drake albumának Wikipedia felületén is, de az amerikai producerek listája között Megyimórecz István neve is feltűnik. Méghozzá Kanye West mellett kettővel.

A pécsi fiú neve Kanye West mellett, mint producer

Íme egy kis világhírű Kanye:

Megyimórecz Istvánt eddig vagy nagyon elkerülte a sajtó vagy sikerét elég szerényen kezelte. Interneten sem túl sok információt találtunk róla, elérni is csak a bátyját, Gábort tudtuk. Ő elmondta, hogy öccse most három hétig Atlantában van, és annyira elfoglalt, hogy még a családja is sms-ben tudja elérni.

A sikeres pécsi srácnak egyébként nem más az édesanyja, mint Megyimóreczné Schmidt Ildikó, akit tavaly országosan is a “Legjobb zenetanárnak” járó kitüntetéssel díjaztak. A zongoratanárnő nevéhez pedig más híresség is kötődik a saját fián kívül. Az ő keze alól került ki Boros Misi és a nemrég Junior Prima díjjal kitüntetett fiatal karmester, Erdélyi Dániel is.

Megyimórecz István, iBeatz zenei alapjait már évekkel ezelőtt is lehetett hallani amerikai rapperek zenéjében, úgynevezett trap számokban. A trap egy olyan zenei stílus, amiben a hiphop keveredik más műfajokkal. A pécsi srác ezeknek a zenéknek az alapjait készítette el.