A világ legjobbjai között zenélt a pécsi Band Of StreetS!

Nemrég hihetetlen élményben volt része a pécsi Band Of StreetS fúvósbandának: Spanyolországba, Amorebietába utazhattak egy nemzetközi utcazenei fesztiválra, miután beválasztották őket a világ 10 legjobb bandái közé. A fiúk rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértek vissza!

hirdetés

Teljesen más kultúrák, hangzások találkoztak 11. Nemzetközi Utcazenei Fesztivál három napja alatt. Csupán a műfaj alapvető elvárásai kötötték össze őket, a felállás, a hangszerelés.

Fűzy Máté, a zenekar vezetője elmondta, még mindig hihetetlen a tény, hogy beválogatták őket a világ 10 legjobb bandája közé. Díjat ugyan nem, de annál több emléket és tapasztalatot gyűjtöttek, hoztak haza magukkal.

boss spanyol 2
Szakmailag is rengeteget tanultak a pécsi fiúk

– Talán mindennél fontosabb az a sok élmény, amit átéltünk. Olyan bandákat láttunk zenélni, amilyeneket csak az interneten, videókon lát az ember. Olyan dolgoknak, szakmai és zenei fortélyoknak voltunk szemtanúi, amiket már hazaérve elkezdtünk hasznosítani és beépíteni a saját hangzásunkba, technikánkba. És olyan világhírű zenekarokkal kerültünk kapcsolatba, akikkel a jövőben is jó lesz együttműködni.

A verseny során az utcán, teljesen szabadon, azt játszhattak, amit csak szerettek volna, kötetlenül járták a különböző helyszíneket. A zsűri tagjai „beépítve” figyelték a tömegben a bandákat, értékelték őket.

boss spanyol
Rengetegen voltak az utcákon Spanyolországban

– Kritikákat is kaptunk, de ezek mindennél többet használnak, hiszen mindig van hová fejlődni, nincs olyan, hogy „megállok, mert már mindent megtanultam a szakmában” – mondja Fűzy.

A fesztivál alapvető eleme volt a látvány, a show. A résztvevők egytől egyik profi, zeneértő emberek, zenészek voltak. Elképesztő élmény volt úgy játszani, hogy ezrek állják őket körül, élvezve a zenéjüket.