Aranyos sztori: a Pollack medencéjét is megjárta a jól ismert, most visszatérő Konzum-embléma

1974-ben, közel 50 éve kezdődött a pécsi Konzum áruház építése, most pedig nagyban zajlik az épület felújítása. Körtvélyesi László, a tavaly a városi Pro Civitate Díjjal elismert helyi fotóművész Facebook-oldalán osztott meg egy kapcsolódó, jópofa történetet. 

hirdetés
Uránia Mozi

Lényegében arról van szó, hogy 1990-ben a fotós kapott egy reklámmegbízást, melynek keretében a Pollack strand medencéjében helyezték el az áruház hatalmas, k betűt formázó rétegelt lemez logóját, amivel csinos modell pózolt volna. Mivel a hölgyről már túl későn, a helyszínen derült ki, hogy nem tud úszni, a terv biztosan füstbe megy, ha véletlenül nincs ott az akkor másfél éves, azóta egyébként búvároktatóként dolgozó Tóvári Sándor.

A szőke kisfiú karúszóival evickélt a medencében, nagy érdeklődést mutatva a logó iránt. Ebből a szituációból – persze Körtvélyesi László leleményességének hála – pedig el is készült a lehető legmenőbb kép, amire az áruház igazán büszke lehetett a maga idejében.

A csattanó az, hogy a régóta nem használt embléma most újra, a már felújított Konzum homlokzatán díszeleg.

Lapunknak a fényképész azt is elárulta, hogy akkoriban nagyon ügyeltek rá az áruház üzemeltetői, hogy pécsi művészek kapjanak lehetőségeket: ő például divatfotókat is készített ott.

Íme, itt is van a teljes bejegyzés és a képek:

Jó ideig ezt a logót használták egyébként:

Forrás: Regipecs.blog.hu

Kiemelt kép: Körtvélyesi László Facebook