Bemutatjuk Pécs legeslegjobb együttesét!

A művészek tudni, hogy ki írta róluk a szócikket

Pécs könnyűzenei élete mindig is híres volt pezsgéséről. Itt van nekünk a Kispál és a Borz, a Kiscsillag, a Punnany Massif, a Halott Pénz, de – valljuk be őszintén – ráférne már a színtérre egy kis vérfrissítés. Épp ezért szeretnénk bemutatni Pécs egyik legkreatívabb kis zenei búvópatakját, a sokkolóan eredeti Csoki & Hipót.

hirdetés

Aki még nem futott bele a városban teljesen véletlenszerűen feltűnő, színes és döbbenetesen őrült maszkokban fellépő Csoki & Hipo meghökkentő zenei produkciójába, az nem tudja mit hagyott eddig ki.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zb3brri0j88″ width=”670″]

A srácok a ’80-as évek pécsi underground színterének egyértelmű örökösei, mert hát elég ránézni ezekre a röhejes és zavarbaejtő maszkokra, és a műértőknek egyből beugranak a Pécsi Galéria pincéjében tartott avantgard divatbemutatók.

Pszichedelikus utazásra invitálnak
Pszichedelikus utazásra invitálnak

Zenéjük pedig méltó a külcsínhez. Szájharmonika, melodika, elektronikus kütyük keltik a hipnotikus, táncolható, pszichedelikus, de  remekbe szabott zajt, amire azért bőven lehet csűrdöngölőt járni.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5aUt8WCUm3w” width=”670″]

Dalszövegeik tartalma is erősen eklektikus. Énekelnek a zokni-szandál kombináció élhetetlenségéről, a nemzeti dohányboltokról, és párválasztási- valamint életvezetési tanácsokat is adnak a rászorulóknak. Érdemes elveszni dalszövegeikben (a Youtube-videóik alatt mindegyik megtalálható), mert az univerzális problémák és a hazai aktualitások mély elemzése mellett főként sírni valóan viccesek is.

Buli mindenekfelett!

A rejtélyes maszkok mögött egyébként két egyetemista bújik meg, akik közül az egyik ráadásul már a doktori képzésben tanul.

A fenti videóban elhangzik, hogy ugyan az emberek adnak nekik pénzt utcazenei akcióik során, de számukra mégis fontosabb inkább a „Tetszik” gomb nyomogatása.