Béna bűnözőkben dúskál a megye

Nem feltétlenül mondhatjuk el Baranyáról, hogy a bűnözői mesterelmék megyéje lenne. Történnek olyan kisstílű bűnügyek, amelyek esetében azonnal felmerül a kérdés: mégis, hogyan gondolhatták, hogy megússzák? Íme, néhány nagymenő, akikről a zsaruk honlapján adtak hírt. 

hirdetés

A mecsekpölöskei motorszerelő pár

Idén márciusban egy mecsekpölöskei pár – a nyomozás akkori adatai szerint – lenyúlt egy robogót a Felsővámház utcából, amit a Lánc utcáig toltak, ott pedig megpróbálták elindítani, ami nem jött nekik össze. Épp nagyban szerelték szét a motort, ami elég nagy zajjal járt ahhoz, hogy egy közeli lakónak feltűnjön.

giphy

A szemtanú egyből hívta a zsarukat, akik jöttek, lekapcsolták a bukott szerelőpárost. Nemcsak lopásért felelnek, hanem rongálás miatt is – írta a police.hu. Szóval ezek szerint nem nagyon érte meg a berhelés.

„Ne szívjál füvet, mert olyan leszel, mint én”

Még januárban kapcsolták le azokat a fiatalokat, akik annyira vagánynak hitték magukat, hogy – a gyanú szerint – egy kertvárosi sörözőben gyújtottak rá egy füves cigire. Vajon mennyire kell füvesnek lenni ahhoz, hogy ez jó ötletnek tűnjön? Naná, hogy rájuk hívták a rendőröket, akik a csapat egyik, 18. évét betöltött tagjánál találtak is marihuánát – legalábbis a zsaruk szerint.

Nem volt a legjobb vétel

Szintén a rendőrség adott hírt arról, hogy elkapták azt a férfit, aki úgy adta el kocsiját, hogy azzal minden rendben van, csak hát egy dolgot „véletlenül” nem közölt a járgány új gazdájával. Mégpedig azt, hogy kocsit már egy ideje lefoglalta az adóhatóság. Az új tulaj így értelemszerűen nem tudta átíratni nevére az autót. Nem tudni, hogy miért hitte a férfi, hogy terve sikerrel végződik – a zsaruk ugyanis eljárást indítottak ellene.

Trófeát érdemelnének?

A zsaruk számoltak be arról is, hogy a gyanú szerint áprilisban egy kistapolcai pár bement egy kásádi ház udvarára és a verandáról elloptak egy szarvastrófeát. Hogy miért kellett nekik, máig rejtély. A zsaruk két órán belül elkapták őket otthonukban, ahol elmondták nekik, hogy nagyon megijedtek a bűnük következményétől, ezért a trófeát eldobták. Hiába, a lelkiismeret nagy úr. A trófea egyébként meglett – mondták a zsaruk később.

giphy (4)

Nem mentek sokáig a zsákmánnyal 

Mint egy vígjáték: egy testvérpár – a gyanú szerint – ellopott egy autót a tulaj háza elől, amit aztán ügyesen belevezettek egy ház kerítésébe, majd pedig a lezúzott autót gyorsan le is rakták egy bicikliút mellett. Pár óra alatt megtalálta őket a rendőrség, és bizonyára nagyon jó mesét adtak elő.

Keményre itta magát, szétrúgott egy autót

Még tavaly nyáron történt, hogy Pécs belvárosában egy finoman szólva kapatos férfi nagy hangoskodás közepette megrugdosott egy kocsit, több komoly kárt okozva az ártatlan gépjárműben. Pár perc múlva jöttek is a rendőrök, a rongálót előállították, de kihallgatni nem lehetett, annyira be volt szegény nyomva – közölte szintén a rendőrség.

giphy (3)

A sósvertikei terrorista

Az év elején egy eszes férfi úgy akarta elérni, hogy ismerősét eresszék ki a börtönből, hogy a 112-es segélyhívószámon fenyegetőzött bombarobbantással. A telefonhívás után gyorsan azonosították a férfit, másnap már bilincs kattant a kezén. Azért nem mindennap kapcsolnak le valakit „terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés” miatt. Jobban át kellett volna ezt gondolni.

A szomszéd gumiabroncsából virágágyást csinálni jó ötlet?

Zseniális eset, teljesen abszurd: eltűnt egy ház istállójából egy értékes gumiabroncs, amit a rendőrök a szomszédba átnézve meg is találtak. Az 53 éves hölgy beismerő vallomásában elmondta, hogy virágágyást készített a gumiból.

giphy (2)

Belőve ment fecskendőt venni

Nemrég, júniusban sétált be egy férfi egy pécsi gyógyszertárba, fecskendőt szeretett volna, csak hát annyira tele volt lőve intravénás penta-kristállyal, hogy amellett a patika munkatársai nem tudtak elmenni szó nélkül. A minimum zavartan viselkedő férfihez kijöttek a rendőrök, megtalálták nála a használt tűt, és a drog-gyorsteszt is pozitív lett. Tanulság: a drog rossz, értem?

Soha ne térjünk vissza a tett helyszínére!

A legtisztább életet élők is tudják filmekből, hogy a bűntett helyszínére nem a legjobb dolog visszatérni. Ez az alaptétel ugyanakkor nem jutott el ahhoz a parfümtolvaj-brigádhoz, akik egy pécsi bevásárlóközpontban több mint 150 ezer forint értékben pakoltak el illatszereket a rendőrségi gyanúja szerint. Az eset után a rendőrök azonosították őket, és feltehetően kicsit lassabban kerültek volna kézre, ha másnap nem térnek vissza ugyanabba az üzletközpontba. Gratulálunk.