Bombanő szóvivők Pécsen

Előszeretettel alkalmaznak nőket a pécsi városi cégeknél elsősorban a szóvivői, illetve ügyfélkapcsolati pozíciókban. Ez nem véletlen, hiszen ők sokkal megértőbbek, kedvesebbek és nyugodtabbak, mint a fériak. Na de kik is ők?

hirdetés

péter domán zita

Péter-Domán Zita

A Pécs Holding szőke pr-menedzserét szó szerint a szerelem hozta vissza a városba. Zita ugyanis Pécsett született, de élete egy részét Budapesten töltötte. Aztán  megismerte férjét, aki miatt hazajött. Korábban egy komoly multinacionális cégnél többek között Ausztráliában dolgozott marketingesként. Mint mondja, a külföldön töltött évek sok mindenre megtanították, ami most nagyon jól jön, és örül, hogy tapasztalatait most szülővárosában kamatoztathatja.

– Nőként eleve empatikusabb vagyok és nyitottabb az emberek felé, könnyebben átérzem a problémáikat. Erre szükség is van, hiszen külföldön is azt tanultam, ami egyébként Pécsen is elvárás velem szemben, hogy mindig az ember a legfontosabb. Munkám során nagy hangsúlyt helyezek a pécsiek véleményének, gondolkodásának megismerésére, és arra, hogy ezek ismeretében cselekedjek – magyarázza.

Hat éves kisfiával rendszeresen focizik, imádja a sportokat, szabadidejében pedig rendszeresen fut, többször teljesítette a félmaratoni távot.

—————————————————————————————————————————

lóczi szidónia

Lóczi Szidónia

Lóczi Szidónia több mint tizenhárom éve dolgozik a Biokom pr-menedzsereként. Gyakran köszönnek rá idegenek az utcán, de az is megesik, hogy közvetlenül neki címzik a Biokomnak szánt leveleket – hiszen ő a cég legismertebb arca. Mint mondja, egyáltalán nem könnyű minden fronton megfelelni, ennek ellenére szívesen végzi a munkáját.

– A folyamatos profilbővülés miatt számos városüzemeltetési területen is képben kell lenni, mint pl. útjavítás, kártevő- és szúnyoggyérítés, virágosítás, kaszálás, közvilágítás, csapadékvíz-kezelés, szökőkutak üzemeltetése, hókotrás stb. Nőként annyiban könnyebb a dolgom, hogy több segítséget kapok a munkatársaimtól, mert elfogadják, hogy mindenhez nem érthetek – de értékelik a hozzáállásomat – meséi.

Szidinek – ahogy kollégái hívják – nem sok szabadideje van, de azt biciklizéssel, kertszépítéssel, kirándulással vagy a kutyájával tölti. Közelebbi terveiben szerepel a családalapítás is, mert úgy véli, hogy a karrier mellett a család a legfontosabb.

—————————————————————————————————————————

csöngei adrienn

Csöngei Adrienn

Rádiósként kezdte, majd az egyetemen dolgozott, 2006-ban új kihívásokat keresve érkezett a helyi vízszolgáltatóhoz. Csöngei Adrienn kommunikáció-magyar szakon végzett, nyaranta Angliában és Amerikában dolgozott, többek között egy sushi étteremben. Jelenlegi munkaköre ugyan nagyon elfoglalttá teszi, napozni például a hőségriadók alatti vízosztásokon szokott, de nem cserélné el egy nyugisabb állásra.

– Közhelynek hangzik, de tényleg szeretem a változatosságát. Egyik nap a Tettye gyomrában, negyven méter mély karsztaknában vezetek körbe újságírókat, másnap vizet osztok a Széchenyi téren, utána gyerekekkel foglalkozom egy hétvégi rendezvényünkön. Szeretem azt is, hogy lehetőségem van kreatív ötleteket megvalósítani, maradandó dolgokat létrehozni.

Adrienn szereti a képregényeket, a kreatív tárgyakat és a borús időt, ami ihletet ad számára. Egyik legszebb élménye, hogy delfinekkel úszhatott.

—————————————————————————————————————————

orsi

Gáll Orsolya

Gáll Orsolya kilenc évet töltött riporterként, a Magyar Televíziónál, mielőtt ő lett a Pécsi Önkormányzat sajtósa. Orsi is igazi tüke, itt született, ide járt iskolába, a város valamennyi zegzugát ismeri, híradós riporterként pedig a szervezésben  és a problémamegoldásban szerzett tapasztalatokat.

– Sajtósként is az a lényeg, hogy tudj rendszerben gondolkodni, képes legyél összehangolni a feladatokat. Azon dolgozom, hogy az újságírók munkáját megkönnyítsem, hiszen ők azok, akik eljuttatják a híreket az emberekhez. Számomra ugyanis mindig a pécsiek a legfontosabbak és az, hogy pontos és hiteles információkat kaphassanak az aktuális eseményekről – mondja.

Orsi elég feszített tempóban és változó időbeosztással dolgozik, a sport mégis fontos szerepet tölt be az életében, a zenés tornákat, főleg a zumbát kedveli és gyakran jógázik. Külön kikapcsolódás számára, ha hétvégenként lemehet a vásárcsarnokba egy jó kis bevásárló körútra.