Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál Pécsett

Az utcai komédia és szórakoztatás itthoni megismertetéséhez és népszerűsítéséhez járul hozzá az a tíz napig zajló műhelymunka-sorozat, amelynek eredményeként a nézők nap mint nap a legváratlanabb helyszíneken találkozhatnak a komikusok és szórakoztatók happeningjeivel, “városmegmozgató” akcióival.

hirdetés

A cirkuszi programok helyszínét Pécs város utcái, közterei adják, kimozdítva ezzel a látogatókat a megszokott színházi-előadói közegből. Színházteremként a belső udvarokon, tereken kialakított helyszínek szolgálnak, olyan cirkuszi-színházi előadásokkal, mint Joanna Bassi első cirkuszi alkotása francia és olasz színész-artisták fellépésével és a magyar CirkuSzínház Produkció immár harmadik előadásával.

Feltűnnek az utcai műfaj közönségkedvencei, a huncut gyerekek kedvenc célpontjai is, az élő szobrok, akik első alkalommal versengenek hazánkban a legeredetibbnek kijáró címért.

Az utcafesztivál két hete alatt alkalom nyílik arra, hogy közönség maga is együtt bolondozzon a művészekkel, akár csak úgy, hogy a felvonuló, parádézó fanfárcsapathoz és artistákhoz kapcsolódva együtt táncol velük végig az utcákon.

Az utcaszínházi előadások számos jelentősebb nemzetközi és hazai produkciót is magukba foglalnak, amelyek a város sajátos adottságokkal rendelkező helyszíneire készülnek, vagy azokhoz alakítják át őket az alkotók.

Néhányan a fellépők közül: Bängditos (D), Grupo Puja (ARG), Teatr KTO (PL), CNAC (Chalons en Champagne-i Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, FR) végzős évfolyamának vizsgaelőadása (Rendező: Schilling Árpád), Küklopsz-projekt (Janus Egyetemi Színház nemzetközi utcaszínházi projektje), MárkusZínház, Konrad Fredericks (UK), Adrian Schvarzstein (E), Pavel Vangeli (CZ).

A Cirkusz és Utcaszínház Fesztivál interaktív utcaszínházi játékok programrésze július 15-18. és július 21-25. között látható Pécs belvárosának közterein minden nap 15 órától. Helyszín: Kossuth tér, Király utca, Minerva Park, Vasarely tér.

Részletek itt!

hirdetés