Csodadoktor a bohóc

Mesedoktorokat keresnek Pécsett: meseolvasáshoz várják az önkéntesek jelentkezését. A program országos, és ahhoz bárki csatlakozhat, aki elmúlt már 14 éves. Pécsett egyébként nemcsak ők, hanem a bohócdoktorok is járják a gyerekkórházakat. Heti egy alkalommal látogatják a betegeket. A szülők és a nővérek is azt mondják, csodákra képesek.

hirdetés

Heti egyszer jönnek gyógyítani a bohócdoktorok a pécsi gyermekklinika onkológiai osztályára. Kisebbekhez és nagyobbakhoz is bemennek, most fesztiválhangulatot hoztak el a gyerekeknek.

– Ma adjuk a legcsodálatosabb koncerteket, hiszen fesztiválszezon van, és ide hozzuk a kórháztermekbe – mondta Czéh Dániel bohócdoktor.

Amikor ezt csinálták: áááá, viccesebbek, mint az orvosok – lelkendezett Molnár Viktória, az egyik kis beteg.

Viki anyukájával vár a kezelésre, volt már olyan, hogy hét héten keresztül kellett a kórházban lenniük. Ilyenkor jót tesz a gyerekeknek, ha kicsit kiszakítják őket ebből a környezetből – mondja Viki édesanyja.

– Nevetés, feloldódás, jót tesz neki, nagyon tudnak örülni, főleg Viki, aki megy velük végig – mesélte Molnár Tímea, Viki anyukája.

Hét kórteremben 18 olyan kis beteget kezelnek, akikhez kórházpedagógusok is járnak.

– A kórházpedagógusok között vannak, akik hetente jönnek, kézműves feladatokat csinálnak, gyöngyöt fűznek, rajzolnak – fogalmazott Király Barbara, a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályának egyik nővére. – Ezzel megkönnyítik az ittlétet a gyereknek.

Pécsett azonban nemsokára nemcsak bohócdoktorokkal, hanem mesedoktorokkal is lehet találkozni. A K&H Csoportnak a társadalmi felelősségvállalása szerves részeként az elmúlt három év során 37 alkalommal sikerült ily módon örömet csempészni a kórházakban lévő gyerekek életébe. Több mint 300 középiskolás és 100 K&H-s munkatárs vett részt a programban. Jelentkezni folyamatosan lehet az interneten.