Csúcson a Szamárfül

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nagy sikere volt a pécsi Szamárfül fesztiválnak: a családoknak szervezett, vasárnap zárult háromnapos nyárbúcsúztató esemény a tavalyinál háromezerrel több, mintegy tizenötezer látogatót vonzott.

szamarful_fesztival3

A Zsolnay-negyed öthektáros területén több mint száz programot kínáltak a gyerekeknek, továbbá szüleiknek, nagyszüleiknek az óvoda-, iskolakezdés előtti tartalmas kikapcsolódáshoz – írta a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiemelték, hogy a régió legnagyobb gyermekfesztiválján kétezren voltak kíváncsiak a TV2 tehetségkutató műsora, Az ének iskolája diákjainak fellépésére, de telt ház volt az Alma együttes, valamint a Szélkiáltó koncertjén is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Népszerű volt az éjszakai pizsamás varázstúra, sokan nézték meg a Bóbita Bábszínház, valamint a planetárium előadásait, vagy látogattak el az ismeretterjesztő Varázsórákra, a kézműves foglalkozásokra, a negyed állandó kiállításaira és a sportbemutatókra is.

szamarful_fesztival5

Az örökségkezelő arról is beszámolt, hogy a rendezvényen a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson hetvenöt ember életének megmentéséhez elegendő vért vettek le.

hirdetés

Hirdetés