Decsi István: Pécs ideláncol

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben. Decsi Istvánt (Fidesz-KDNP) kérdeztük.

hirdetés

– Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?
– Nem tudok egy dolgot kiválasztani, akárhányszor a legkedvesebbre gondolok, mindig eszembe jut egy másik is. Gyermekkoromtól kezdve a mai napig rengeteg élmény ért a városban és a kirándulások, túrák során a Mecsekben.

Decsi István2

– Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?
– Nagyon nehéz egyetlen helyszínt megnevezni. Talán a rengeteg jó élmény miatt Magyarürög és Istenkút, ahová legkedvesebb gyermekkori és iskolai emlékek kötnek. Egy igazi közösségben nőhettem itt fel, ismerhettem meg értékes embereket és szerezhettem barátokat. Szinte minden hétvégét a Mecseken töltöttük a természetben, rengeteg kaland között. Élmény volt így felnőni. Jelenleg legszívesebben a Szilárd Leó parkba járunk a játszótérre kislányommal.

– Mit szeret a legjobban a városban?
– A sokféleséget, ami a várost leginkább jellemzi. A gazdag kulturális és épített örökség mellett a természeti környezetre gondolok. Úgy gondolom, hogy kevés ilyen város van, ahol a gazdag történeti örökség csodálatos természeti környezetbe van ágyazva. Alapvetően semmit nem szeretnék kiemelni. Pécs egy, egész. Van egy lüktetése a városnak, amire ha valaki rátapint, azt nagyon könnyen magához láncolja. Vannak egyetemista ismerőseim és sokszor hallom tőlük akármerről is jöjjenek, hogy Pécsről hazatérve mindig „honvágyuk” lesz.

– Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne?
– Tanulmányaim, később pedig munkám során volt alkalmam hosszabb és rövidebb ideig is külföldön élni, tartózkodni. Ilyenkor mindig tanultam új dolgokat, szemléletmódokat, új élethelyzeteket ismerhettem meg, sok tapasztalattal gazdagodtam. Viszont soha nem éreztem azt, hogy országot szeretnék váltani. A hazám az a Hazám, minden ideköt. A külföldön tanultakat pedig mindig megpróbáltam értékelni és kitalálni, hogy lehetne ezeket a példákat itthoni környezetbe átültetni, hasznosítani. A jövőben is igyekszem arra törekedni, hogy utazásaim során a lehető legtöbb ismeretet sajátítsam el.

 

[box title=”Névjegy”]

Családi állapot: Házas Gyerekek: Borbála kislányom szeptemberben múlt egy éves. Reményeink szerint családunk a közeljövőben tovább bővül.

Kedvenc film: Nyugaton a helyzet változatlan

Kedvenc könyv: Gróf Apponyi Albert: Emlékirataim

Szabadidő: Szabadidőmet kislányommal töltöm legszívesebben.

Hol nyaralna legszívesebben: A legfontosabb, hogy családommal együtt legyek. Kedvelem a vízpartot, de szívesen kirándulok a hegyekben is.[/box]