Durván összebalhéztak a pécsi horrorfilmesek

Kreatív véleménykülönbségek, nézeteltérések és komoly viták miatt csúszik a pécsi horrorsorozat bemutatkozó epizódja, „A Panel”. A Kertvárosban játszódó borzongató és véres történetet novemberben mutatják be. De vajon mi történhetett a stábbal?

hirdetés

Idén júliusban adtunk hírt arról, hogy a befuccsolt pécsi zombisorozat romjain alakult MAG produkciós társaság egy nem mindennapi internetes horrorsorozatot készít, melynek debütáló epizódjával szeptemberben rukkoltak volna elő az alkotók. „A Panel” című, Kertvárosban játszódó véres és misztikus epizód azonban nem készült el.

Németh József, „A Panel” író-rendezője és egyik szereplője lapunknak korábban a következőket mondta a forgatás és a stáb kapcsán:

„Csapatmunka folyik nálunk, a zombisorozatból kiesett színészek nem csak az új sorozat epizódjaiban játszanak, hanem azok történetét is ők írják. Mindenki a saját élményeiből, tapasztalataiból, ötleteiből dolgozik, de közösen is gondolkodunk az adott részekről.”

Nos, úgy tűnik, hogy a „közös gondolkodás” megszakadt, ráadásul, az alapján, amit Németh József mesélt, kifejezetten csúnyán ért véget a MAG kreatív elméinek kapcsolata. Kár, hiszen „A Panel” előzetese láttán még azt hihettük, hogy egy jól összeszokott csapatról van szó. De ez nem így volt.

Németh József egy korábbi forgatáson

Németh József elmondta, hogy a csúszás oka az, hogy volt, aki nehezményezte, hogy az író-rendező Németh volt az egyedüli, akit a sorozatról írt híradások név szerint említenek. Gond volt még azzal is, hogy nem mindenki tudta tartani a határidőket, de további kreatív összezörrenések is történtek. Ráadásul több stábtag úgy döntött, hogy az eredeti koncepciótól eltérően nem csak horrortörténeteket akar készíteni. Mindennek a következménye az lett, hogy „A Panel” nem készült el, Némethet pedig ki akarták rúgni a csapatból, ezért ő inkább feloszlatta a csapatot.

Németh ezután levédette a sorozat majdhogynem kész első epizódját, és a stábot, és a csapat nagy részét újraszervezte.

Meggyőződésem, hogy az új társasággal, néhány jelenet átgondolásával, új jelenetekkel kiegészítve egy élvezhetőbb, egységesebb és véresebb epizódot tudunk létrehozni – mondta Németh.

A forgatásokat nemrég el is kezdték, a film így– ha minden jól megy – november közepén már nézhető is lesz.

Egy kép A Panelből

Czuppon Attila, „A Panel” főszereplője szerint két ember személyes nézeteltéréséről volt szó, a többiek pedig belefolytak.

Úgy gondolom, hogy szerencsésebb lett volna, ha ők rendezik le a problémáikat, maguk között, de nem úgy lett, hát vége is lett a dolognak. Most azonban minden a legnagyobb rendben van. Könnyebben, olajozottabban, jobb hangulatban telnek az új forgatások – mesélte Czuppon.