Elfeledett utcákra bukkantunk Pécsen

A földhivatali bejegyzések alapján egyértelműen látszik, hogy több közterület tulajdonképpen magánhasználatba került Pécsett. A Tettye városrészben több ilyen utcarészt találtunk, de a város más pontjain is tucatjával lehetnek ilyenek.

hirdetés

Gyopár utca

gyopar2 (1)
A kép jobboldalán indulna a Gyopár utca a Havihegyre…

A havihegyi buszforduló és a Böckh János utca között a szikla alatt létezett valaha a Gyopár utca, ma már nyoma sincs, köszönhetően az egyik ottani telektulajdonosnak is, aki évekkel ezelőtt szögesdróttal zárta el szurdokot, hogy ott senki ne tudjon átjárni. A drótot a növényzetre tekerte fel, így az belenőtt fák törzsébe. A férfi láthatóan az utca egy részét lerakónak használja, száraz gallyakkal, kerti hulladékokkal van tele.

gyopar
A város hivatalos térképén még jól látszik

 

Hegyalja utcai lezárás

hegyalja3
A kapu mögött elméletileg közterület lenne

A Hegyalja út egyik nyúlványát is kisajátították. Az utcarészből a Hegyalja út és a Havihegyi út közötti öt ingatlan lenne elérhető, de egy ronda vaskaput eszkábáltak a bejárathoz, ami egy retesszel van lezárva.

hegyalja
Pirossal jelöltük a lezárt utcát

Ottjártunkkor az egyik tulajdonos számon kérően kérdezte, hogy mit keresünk itt, de nem kérdezősködött tovább, amikor a közterületről érdeklődtünk. Az utca egyébként nagyon hangulatos, mandulafák szegélyezik és pazar a kilátás.

Vince utca – Majtényi utca

 

vince 4
A Vince és Majtényi utca között át lehetne járni itt

A Vince és a Majtényi utcát összekötő közterület is hasonlóan járt. Ezt már teljesen elzárták,  teljesen megakadályozva az átjárást a két utca között. Egy nagy kertet sikerült kialakítani itt.

vin
A térképen a bekarikázott rész van lezárva

 

Az érintett közterületekről kérdeztük a Biokom Nkft.-t, a társaság későbbre ígért választ.

Frissítve:

Olvasónk az alábbi információkat küldte:

“Az Akácos sorban az egyik lakó lezárt egy kis részt, ahol korábban át lehetett járni a málomi tejcsarnok felé. Viszont ez a lezárás áttereli a gyalogost egy nehezen belátható kanyarba, ami balesetveszélyes.
akacos sor_kozepe

Továbbá az Akácos sor végénél egy kempingszerű hely épült, ami bekebelezte az egész utcát, így a rövidebbik úton Rózsadombról Malomvölgybe nem lehet eljutni – csak kerülővel.
akacos_sor

És a harmadik: a Nagy Imre utcában a földszinten lakó saját kis kertet hozott létre közterületből, amit kerítéssel körbe kerített és még az erkélyéről külön lépcső is vezet oda”.
nagy imre 2

Ha Ön is tud még hasonló helyeket a városban, írja meg nekünk az info@pecsma.hu email címre.