Eljött az apró zŰRimádók ideje – júniusban indulnak a nyári táborok!

A jövő csillagászai kétféle napközis táborból is választhatnak, az egyikben a természettudományok, a másikban a képzőművészet oldaláról ismerkedhetnek meg az űrrel – írja ajánlójában a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

hirdetés
Uránia Mozi

Természettudományos kaland – tábor a Zsolnay-negyedben

A 7–10 éves korosztálynak szóló természettudományos kaland résztvevőit többek között látványos planetáriumi bemutatók, humorral kevert fizikai kísérletek, csillagászati foglalkozások és a Labor – Interaktív Varázstér játékai várják június 20–24. között. A VR Univerzumban megtapasztalhatják, hogy milyen a súlytalanság a nemzetközi űrállomáson.

Vagy akár ott lehetnek a Holdra szálláson Neil Armstronggal!

Ezenkívül lesz drónreptetés, ügyességi játékok, kézműves foglalkozás, cukorkakészítés és legórobotot is irányíthatnak a Mars felszínén.

zŰR – Kortárs Junior nappali tábor

A tábor központját az m21 Galériában nyíló, űr témájú, nagyszabású kiállítás adja. A tárlat divat, dizájn, könnyűzene, videójátékok, sci-fi irodalom, videóklipek és képzőművészeti alkotások oldaláról járja körbe az ember és a világűr kapcsolatát.

A galéria 1100 négyzetméterén felépített „űrállomáson” interaktív játékok fokozzák 21. századi élményt.

A napközis tábor két korosztálynak szól: június 20–24. között az általános iskola alsósokat, míg július 4–8. között a felsős diákokat várják.

A táborok résztvevői a tudomány és a képzőművészet határterületeit járják be, miközben nagy hangsúlyt kap a vizuális kreativitás és a vizuális kultúra fejlesztése.

További részletek és jelentkezés itt és itt! A pécsi nyári napközikről pedig ebben a cikkünkben írtunk.