Elstartolt a tanulók fesztiválja

Az országban első ízben megrendezett kétnapos fesztivál több mint 100 programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tanulók fesztiváljának apropóját az adta, hogy Pécs elnyerte az UNESCO Global City Award, azaz a “Tanuló Város” díját. 

hirdetés

Péntek délelőtt ovisok gyűrűjében nyitották meg az I. Tanuló Fesztivált a Széchenyi téren. Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora nyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a pécsiekhez mindig is közel állt a tanulás iránti vágy. Most egy teljesen új módszer segítségével, egy fesztiválon találkozhatnak az iskola keretein kívül, a belvárosban érdekes programokkal.

A I. Tanuló Fesztiválon több mint félszáz szervezet segít olyan kulisszatitkokat bemutatni az érdeklődőknek, mint például a kenőcskészítés vagy épp a mérlegelés egy patikában. De azokra is gondoltak, akik mozgalmasabb programra vágynak. A Szent István téren terápiás kutyabemutatóval, de robotokkal is találkozhatnak a kicsik.

A Pécsi Napok keretében megrendezett fesztivál három témakör köré épül: környezeti nevelés, képességfejlesztés és kultúra.

Szombaton még a Búza térre is érdemes kilátogatni, mert pécsi és Pécs környéki őstermelők mutatkoznak majd be. Délután 17.00 órától pedig hatalmas buli kezdődik a Széchenyi téren, ahol a hazai és külföldi hangszeres és elektronikus formációk lépnek színpadra.

ITT bővebben is áttekinthető a pénteki program.