Elvis nyomdokain Pécsről

A Pécsen élő, békéscsabai származású Ed Philipset – Kocziha Zsoltot – rajongói a leghitelesebb magyarországi Elvis Presley dalokat éneklő előadónak tartják. Első, The Other Side nevű zenekarával 1995-ben nyert tehetségkutatót. Ő alapította a Vinny and the Hunny Hunters nevű blues zenekart, de 1999-ben Pécsre költözött, ahol 2003-ig a PMD Blues Band frontembereként énekelt. 2005- től a szintén pécsi Menthol rock and roll zenekar tagja egészen 2010-es kiválásáig. The Memphis Patrolt űzi most.

 

– Mikor és miért lettél a Király követője?
-2009-ben – első magyarként – az angliai Blackpoolban megrendezett Elvis Presley Európa Bajnokság döntőse lettem. Akkor határoztam el, hogy egy különleges produkció keretében állítom színpadra a Király dalait és 2011-ben többedmagammal életre keltettük az Elvis Live! – Ed Philips and The Memphis Patrol produkciót.

Ed Philips, Gy+şk, Sonny, F+íc+ín foto - Kozma Mih+íly

– A szakma a hazai rockabilly, rockandroll pálya legjobbjainak tart titeket, úgy nyúltatok a Király dalaihoz, mint korábban még senki. Mi volt a stratégiátok?
– Mivel a világon rengeteg Elvis imitátor nyomul a showbusiness iparban, nem akartunk beállni a sorba, teljesen egyedülálló színpadi megjelenést terveztünk meg, amihez rengeteg munkát, kirobbanó energiát, új zenei megoldásokat adtunk, s ez a jelek szerint lehengerelte a közönséget, itthon és a nagyvilágban egyaránt. Alapállásból színpadra vittük Elvis Presley legdögösebb dalait, de Európában teljesen egyedi és látványos színpadképpel, showelemekkel elevenítettük fel a rock and roll királyának legismertebb slágereit, mint például Blue Suede Shoes, Hound dog, Jailhouse Rock és a Viva Las Vegas. A különleges hangzásvilágot páratlan repertoárral ötvözzük, ugyanis olyan – Magyarországon korábban élőben soha nem játszott – Elvis Presley dalkülönlegességeket adunk elő, mint a Fools fall in love, Kissin Cousins, C’mon Everybody vagy a Rubberneckin’című szerzemények.

Ed Philips, Gy+şk, Sonny, F+íc+ín - Fot+- - Kozma Mih+íly

– Sokat adtok a látványos színpadképre, a korhű öltözetre, ez ma már elengedhetetlen?
– Igen, ma már a profi zenei megszólalás alapkövetelmény, de legalább olyan fontos a vizuális hatás, ami ötven százalékot dobhat egy produkción. A fergeteges Elvis őrületet a banda amerikai katonai egyenruhában teszi ellenállhatatlanná, ami Elvis Európában töltött katona éveit, a G.I. Blues-os korszakot idézi fel. Aki a fentiek alapján kedvet kapott, annak lehetősége van csatlakozni Első Magyar Elvis Presley Barátok Klubjához, melynek egyik alelnöke vagyok.

[box title=”A legénység tagjai:”]Long Tall Sonny (“Mr. rhythm and blues”) – gitár (Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm and blues előadója, a Sonny and his Wild Cows zenekar vezetője),
Fácán (aka Tom Stormy) – dobok (a Mystery Gang Rockabilly Trió alapítója, tíz évig vezetője és dobosa),
Gyík (aka Lizard Firehand) – a nagybőgő hazai mágusa, Jack Wheeler (Arizona -USA) és a St. Jam’s Blues Band (GB) turnézenésze.[/box]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. azt.szeretném.őnőktől.kérní.keresék.megnekem.drágováck.petít.tíborccost.akílágyamer.dúdrola.nagyonhíjányzík.az.osztájtársam

Comments are closed.