Emberfeletti teljesítmények pécsiektől

Egyszerűbb lesz...

Bajnok triatlonisták között versenyzett és ért el szép eredményt két pécsi amatőr sportoló a hétvégén megrendezett Dupla Ironman Világkupán. Mindum Károly és Antal Zoltán kiérdemelte a Dupla Vasember elismerést.

hirdetés

A két pécsi igazán emberfeletti teljesítményt nyújtott: érzékeltetésképpen megjegyezhetjük, annyit úsztak, mint a Pogány-Pécs távolság, annyit bicikliztek, mintha körbetekerték volna másfélszer a Balatont és annyit futottak, hogy elértek volna Bajáig. Mindezt 33 óra alatt.

Mindum és Angyal minden elismerést megérdemel (Fotó: sporthirugynokseg.hu)
Mindum és Antal minden elismerést megérdemel (Fotó: sporthirugynokseg.hu)

A Dupla Ironman 7.6 kilométer úszásból, 360 kilométer kerékpározásból és 84.4 kilométer futásból áll. Még a sportolók között sem gyakori, hogy valaki a két napos verseny rajtjához áll. Mindum Károly, a Biokom Kft. Kökényi Hulladéklerakójának létesítményvezetője és Antal Zoltán, a PSN Zrt. pályázati referense viszont a világ élmezőnye között teljesítette a versenyt.

– Még a munkahelyemen is türelemmel és támogatással fogadták, amikor eldöntöttem, hogy nekiállok a Dupla Ironman Világkupának – meséli Antal Zoltán, aki csupán három éve kezdett el komolyabban foglalkozni a triatlonnal.

A világkupán a legjobb észt, francia, osztrák, görög triatlonisták vettek részt. Huszonhárom indulóból Antal Zoltán 13. helyen végzett 33 óra és 30 perces idejével. Előtte ért célba 12. helyen Mindum Károly.

– Tavaly álltam először rajthoz a Dupla Vasemberek között, de idén is sikerült teljesíteni a nem mindennapi versenyt, ahol családként fogtak össze a versenyzők és támogatták a társaikat – meséli Mindum Károly.

A két amatőr sportoló a Fittbike SE színeiben vett részt a világkupán. A mezőnyben olyan sportolók fordultak meg, mint Szőnyi Ferenc, aki 20 nap alatt 20 ironmant fejezett be, méghozzá világcsúccsal és Rokob József, aki a 30 nap 30 ironman világbajnoka.