Erkélykoncertek: új zenés sorozatot indít a Pécsi Nemzeti Színház

Hetek óta készülnek a művészek arra, hogy az újabb járványügyi enyhítések bejelentése után április 30-án, pénteken koncertet adjanak a pécsieknek a színház erkélyéről.

Az Erkélykoncertek sorozat első, ingyenes alkalmán a Színház térre várják a pécsi zenebarátokat, a program pénteken 19 órakor debütál – olvasható a PNSZ Facebook-oldalán.

A művészek egészen június végéig rendszeresen jelentkeznek egy-egy minikoncerttel.

A színvonalas, félórásra tervezett műsorban a teátrum elmúlt tíz évének operett- és operarepertoárjából hallhatunk remek darabokat. Népszerű áriákat, duetteket adnak elő a pécsi művészek, fellép majd Váradi Marianna, Vermes Tímea, Bognár Szabolcs, Győrfi István és a Pécsi Nemzeti Színház énekkara.

A musical- és operettrajongóknak is kedveskednek: Stubendek Katalin, Götz Attila, Fekete Gábor és Györfi Anna adnak elő részleteket olyan közkedvelt művekből, mint A muzsika hangja, A padlás vagy a Marica grófnő – írja a pécsi színház honlapján.

Az izgalmas műhelymunkát Gulyás Dénes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész, a Pécsi Nemzeti Színház operaigazgatója koordinálja.


A látogatókat arra kéri a színház, a koncerteken mindenki ügyeljen a biztonságos távolságtartásra, és viseljen maszkot.