Ez az év is tele lesz remek pécsi programokkal

Programokban 2016-ban nem volt hiány Pécsett, de egy kis kutatómunka után látszik az is, hogy idén – azaz 2017-ben – is bőven lesznek olyan koncertek, fesztiválok, stand up-estek, események, melyekre érdemes lesz elugrani. Nézzük is, hogy mit tudunk eddig!

hirdetés

 Január 14. – A Honeybeast megint szétszedi az Est Cafét

A szegedi banda mindig hatalmas sikerrel lép fel nálunk. Kemény basszusok, érzelmesség, ugrálás, fura elektronika, szarkazmus és poénhegyek és buli ezerrel! Irány az Est Café este 21 órakor!

Január 19.- A legnagyobb oroszok legnagyobb szerzeményei Pécsett

Rahmanyinov és Sosztakovics a 20. századi orosz zene megkerülhetetlen mesterei. A Pannon Filharmonikusok az ő örök életű műveiket hozzák el a Kodály Központba. Rahmanyinov III. d-moll zongoraversenyét hallhatjuk, Sosztakovicstól pedig a Leningrádi szimfóniát. Műkedvelőknek kihagyhatatlan!

Január 20. – Egy szó: Kalapács

Kalapács Józsefet nem kell senkinek bemutatni. A Pokolgép után méltán sikres szólókarrierbe kezdett metálguru jön és szétkapja az Est Cafét 21 órától, szóval hegyezni a metálvillákat és melegíteni a bólogatóizmokat!

Január 21. – A Király él és Pécsre jön!

Európa első számú, Elvis Presley pályáját feldolgozó zenekara, az Ed Philips and the Memphis Patrol vadonatúj lemezével tiszteleg a Király előtt az E78-ban! Az exkluzív koncert csak Szegeden és Pécsett lesz látható!

Január 27. – Varnus Xavér orgonaversenye a Kodály Központban

varnus-xaver-orgonahangversenye-original-80510
Különlegességgel készül

Varnus Xavér pécsi hangversenyén világelsőként hangzik majd el Bach Máté passiójának két orgonára készült átirata az ifjú csodaorgonista, Barnkopf Balázs közreműködésével, valamint hallhatjuk a Szolnoki Szimfónikusokkal közösen előadott Saint-Saens monumentális orgona-szimfóniáját is. Érdemes gyorsan jegyet venni az este 19 órakor kezdődő koncertre!

Január 30. – Egzotikus kínai táncshow jön Pécsre!

Ilyet se láthattak még a pécsiek! A Kínai Népművészet és Néptánc Tanszék hallgatói számos városban végeztek gyűjtőmunkát, hogy elsajátíthassák a különböző kínai népcsoportok örökségét. Egzotikus táncbemutatójukon ebből adnak ízelítőt a Beijing Dance Academy művészei a Kodály Központban.

Február 3. – Igazi ír kocsmahangulat lesz a városban

A miskolci Paddy and the Rats Európa-szerte híres ír, kelta, skót kocsmadalaival mindig lebontja az Est Cafét, most sem lesz ez másként, ez garantált. Skót duda, harmonika, zúzás este 21 órától!

Február 8. és Március 14 – A hazai stand up komédia legjobbjai Pécsett

Február 8-án az E78-ban lép fel Hadházi László, aki a már önmagában vicces „Tévélaci” című estje során fogja megnevettetni a pécsieket, míg egy hónappal később, március 14-én jön Kőhalmi Zoltán ugyanoda, és elmeséli, hogy mik „a pesszimizmus előnyei”. Gyorsan irány a jegyiroda, mert mindig sebtiben elfogynak a jegyek!

Február 9. – Zorán, ahogy még sosem láthattuk és hallhattuk

zoran-1
Akusztikusan is jól fognak szólni a slágerei

Grandiózus Zorán koncert lesz ez és egy kicsit más is, ahol a dalok akusztikusan szólalnak meg, vonósnégyessel, ütősökkel, harmonikával és hegedűvel. Az új ruhába öltöztetett slágerdalok mellett korábban még nem hallott szerzemények is felcsendülnek majd a Kodály Központban, 19 órakor.

Február 10. – Itt a farsang, áll a bál!

A többszörös díjnyertes, világszerte elismert Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa komoly farsangi műsorral érkezik Pécsre, melyen Dvořák, Orff és Sosztakovics szerzeményeivel alapozzák meg az ünnepi hangulatot. Természetesen a Kodály Központban lesz a koncert.

Február 11. – Antik slágerek rockosítva

A Zorall évek óta sikeresen rúgja ki a magyar koncerttermek oldalát a pörgős pop- és régi slágerdalok kemény, sodró rockfeldolgozásaival. Megbízható minőség, garantált buli az Estben.

Február 16. – A világ leghíresebb filmzenemágusa Pécsett!

Hans Zimmer Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas német zeneszerző és a legendás Dead Can Dance énekesnője, Lisa Gerard együtt lépnek fel Pécsett! Ekkora durranás rég volt Pécsett! Zimmer számára az ismertséget a mindenki által ismert kultfilm, Az esőember hozta meg, amiért Oscar-díjra jelölték. Emellett olyan filmek dallamait köszönheti neki a világ, mint az Eredet, a Csillagok között, a Gladiátor, Az utolsó szamuráj, a Da Vinci-kód, vagy épp a Karib-tenger kalózai. Ha valami kihagyhatatlan, akkor ez a nagykoncert az!

Február 18. – A legpunkabb pécsi punkok koncertje

A Hétköznapi Csalódások legalább olyan ritkán koncertezik Pécsett, mint hans Zimmer, szóval aki valaha szerette, vagy szereti a pécsi legendákat, az ne hagyja ki ezt a bulit az Estben! A Ska-Pécs melegít be!

Március 10. – A Supernem a városba látogat!

Az ország egyik legnépszerűbb és legstabilabb karriert futó poprock bandája, a Supernem már sok lemezen túl van, és minden fesztiválon alapfellépő. Egyáltalán nem kizárt, hogy tömve lesz az Est Café a 21 órakor kezdődő koncerten.

Március 27. – Japán zongoristazseni jön Pécsre!

A Magyar Rádió Szimfónikus Zenekara és az ötéves kora óta zongorazsenivé érő Hisako Kawamura zongoraművész közös koncertjén Muszorgszkij, Rahmanyinov, Rimszkij-Korszakov klasszikusai szólalnak meg, de nem is akárhogyan. Kawamura ugyanis hatalmas tehetség, rommá díjazták már a világban, hihetetlen tempóérzékű, rugalmas, szabad és technikailag tökéletes játékát.

Nagyjából eddig tudni a 2017-es programokat, szóval még sok jóra számíthatunk. De egy valami már biztos: a tavalyi, óriási sikert aratott Zsolnay Fényfesztivál idén is visszatér! Június 30-tól július 2-ig tart majd a fesztivál, melynek programja később kerül nyilvánosságra.

  • Gergal Istvan

    Ha Hans Zimmer is eljön Pécsre akkor megeszem a nemlétező kalapomat! 🙂 Szvsz “csupán” egy est lesz a zenéiből válogatva egy magyar zenekar előadásában Lisa Gerrard vendégszereplésével.

    https://www.facebook.com/events/376796476000785/