Ezek most a legmenőbb tetkók Pécsen!

illusztráció

Halálfejek, lángoló motorok, egy Coelho-idézet vagy egy kutyanév? Rengetegféle tetoválás létezik, a mesterek gyakorlatilag bármit ránk varrnak. Ez egy olyan döntés, ami egy életre szól, annak ellenére, hogy egyre jobb technikákkal lehet ma már eltüntetni. Mégis mi a legnépszerűbb?

hirdetés
Uránia Mozi

Biztos mindenki látott már halvány szürkévé fakult, az idő által megrágott „Szeretlek Margit” tetoválásokat, jobb esetben egy nyíllal átlőtt szív társaságában. Vagy szintén nem túl nagy gondossággal elkészített börtöntetkókat.

Ma már a tetoválást sokan külön képzőművészeti ágnak tekintik, szinte minden tetoválószalon kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkái igényesek és időtállóak legyenek.

Számos mintafajta létezik: van, aki szerettei nevét, képét varratja magára, mások egy saját hitvallásnak szánt idézetet. Többen kedvenc művészeik, zenészeik, filmjeik profilját szeretnék magukon látni, de vannak olyanok, akik egy nonfiguratív, szimbólumokkal teli ábrát választanak. Melyek a legújabb trendek?

A tigris számos dologra utalhat

Pesti Tamás, a pécsi Inferno Tattoo művésze elmondta, a tetovált minták alapvetően ízlés kérdései, rengeteg irányvonal van, mindenki a sajátját követi.

– Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen vannak olyanok, akik valamilyen, a saját életükre vonatkozó üzenetet hordozó mintát varratnak magukra. Egyértelműen látszik, hogy sokkal személyesebbé vált az egész jelenség – mondta. – Ami új, ráadásul egyre népszerűbbé váló irányvonal, hogy ékszerek helyett viselnek tetoválásokat azok megszokott helyén – a fülön, az ujjon.

A régmúlt tetoválásai – ma már nem túl impozáns (forrás: Fortepan)

Elmondta, hozzá több fekete-fehér kéréssel érkeznek, mint színessel, de az általános tapasztalat az, hogy az arány nem változott az évek során, egyformán szeretik mindkét verziót.

– Az életkori ráta pedig változó, a legfiatalabb vendégem egy 15 éves tini volt, aki elhunyt nagymamája emlékére varratott magára egy mintát. Természetesen a szülei beleegyezésével. A legidősebb pedig egy 74 éves úr – nyilatkozta.

Ez is egyfajta önkifejezés