Ezek voltak 2016 legszebb és legőrültebb pécsi karácsonyfái!

Karácsonyfa-szépségversenyünk népszerűbb volt, mint hittük. Gyönyörű és vicces fákból is akadt bőven Pécsett! Köszönjük a sok-sok szebbnél szebb fáról készült fotókat! Boldog új évet kívánunk a nyerteseknek és a versenyzőknek!

hirdetés

A “normál” kategória (másfél méternél magasabb fák) nyertesei:

Tarr Tibor fája

karifa normál2

 

Spengler-Csernus Viktória fája

karifa normál4

Stier Bernadett fája

karifa normál5

A “mini” kategória (másfél méternél alacsonyabb fák) nyertesei:

Horváth Korinna fája

karifa mini2

 

Lajkó Gergely fája

karifa mini1

Tompó Patrícia fája

karifa mini3

Az “extrém” kategória nyertesei:

Ennél a kategóriánál nem tudtunk három nyertest választani, hiszen annyira jópofa fákkal neveztek a pécsiek, hogy úgy gondoltuk: ezeket mindenkinek látnia kell!

Bíró Noémi plafonra “ültetett” mini műfája

karifa extrém fejjel lefelé

Madarász Eszter fehér műfenyője átállt a Sötét Oldalra

fehérfa4_Me

Benczéné Klesch Brigitta és párja nagy horgászok lehetnek…

karifa extrém2

Pálfi-Varga Krisztina egy teakedvelő 10 éves kislány alkotásával nevezett, nem is hiába! Tündéri!

karifa extrém tea

Érkezett még egy extrémnek nevezhető fa hozzánk, melyhez Nemes Krisztina egy kis leírást is mellékelt, melyet olvasva nem vitás, hogy ennek a karácsonyi tujának is itt a helye.

karifa extrém szliven1

Íme a fa története:

“Advent második hetében egy fáradt reggelen az iskolába és óvodába sietve, vágyakozva említette Virág lányom, hogy milyen jó lenne, ha a Rókus sétány tujáiból is lehetne karácsonyfa. A gondolat megszületett, már csak a megvalósítás kellett. A facebookon összegyűjtöttem azokat az ovis és játszóteres ismerősöket, akikkel együtt szoktunk a Szliven Áruház és a Rókus köz aljában játszani. A kezdeményezés mindenkinek tetszett. Volt aki felajánlotta, hogy karácsonyi puncsot készít, mi egy szakajtó mézeskalácsot sütöttünk. Már nem csak a fa elkészítése volt a cél, hanem a közös “buli” is. Mindenki hozott valami kis díszt, amivel a fát gazdagította. A gyerekek vidáman aggatták a fára a díszeket. Nagyon érdekes volt az akció hatását nézni a járókelőkön. Volt aki rosszallóan ágált, hogy minek ilyen hülyeséget csinálni, hiszen másnapra úgyis lelopják a díszeket róla. Volt aki a szép napsütésben tervezett sétáját többször is a fa útba ejtésével tette, hogy mindannyiszor gyönyörködhessen benne. De akadt olyan nagymama, aki azon sajnálkozott, hogy távol élő unokái nem láthatják ezt a szépséget. Mi nagyon boldogok voltunk, hiszen cselekedetünkkel az adventet is méltóképpen ünnepeltük, ‘maradandót’ alkottunk, és közösséget építettünk. Ja, és másnap reggel, örömmel láttuk, hogy a díszek kiállták az idő próbáját.”