Ezeket az öregeket mutogatták Pécsett

A Zsolnay Negyedben tucatnyian állították ki, amijük van: a legféltettebb veterán autóikat.

hirdetés

Nemzetközi veterán autótalálkozót tartottak Pécsett, a Zsolnay Negyedben. A 70-80 éves autócsodákra rengetegen voltak kíváncsiak.

Ezt a sárga BMW-t a tulajdonosa a német gyárból hozta Magyarországra
Ezt a sárga BMW-t még a német gyárból hozta Magyarországra a tulajdonosa

A találkozót minden évben megrendezik Pécsett. Az Old Timer Klub azonban egyre bővül, idén már Horvátországból és Szerbiából is érkeztek veteránosok a bemutatóra.

– Egyre nagyobb az érdeklődés és ami számunkra is meglepetés, a fiatalok is látnak ebben fantáziát és sokan csatlakoznak hozzánk – mondja Mott János, az Old Timer Klub elnöke.

Horvátországból és Szerbiából is érkeztek autók
Horvátországból és Szerbiából is érkeztek autók

A Zsolnay Negyedbe két öreg Méray motor is érkezett. Ezek magyar motorkerékpárok és a kollekció legszebb darabja – vallják a gyűjtők.

– Az autók és motorok értékét nem tudjuk meghatározni, nyilván eszmei értékük felbecsülhetetlen. Sokan takargatják, simogatják őket és csak száraz időben járatják meg ezeket a csodákat – teszi hozzá Mott János.

30FBE7F7-0B17-4C1A-9BAB-306429F362C9
Csak az az autó eredeti, amin OT-s a rendszám

A veterán járművek felújítása során a tulajdonosok mindig a korhűséget tartják szem előtt, hiszen ahhoz, hogy OT, azaz Old Timer minősítést kapjon egy autó, ahhoz úgy kell kinéznie, olyan felszereléssel kell rendelkeznie, mintha csak a gyárból gurult volna ki.

AABB8B9A-AE0D-4A1B-9B18-D825C0083D63