Ezért szeretik a belvárost – Dubai Supermarket

Minden van itt, mi szem szájnak ingere

Egy pécsi bolt, ahova a világ minden pontjáról érkeznek különleges fűszerek, ételek-italok, és más gasztronómiai csecsebecsék. Ez a Király utcában található Dubai Supermarket, ahol a pécsiek rendszeresen tankolnak fel máshol nem kapható finomságokból.

hirdetés

Nincs még egy olyan bolt Pécsett, mint a Dubai Supermarket. A Király utcai arab- és keleti fűszereket, ételeket, édességeket, teákat és ki tudja még mi minden ritkaságot kínáló üzlet nemrégiben nyitott meg, miután a korábbi, a Ferencesek utcájában lévő hasonló boltjukat a Pécsett tanuló jemeni Al-Jamali Maeen, az üzlet vezetője kicsinek találta.

Keleti édességmekka a főutcán

-Nagyon sokan jöttek hozzánk a régebbi helyre, és ugyan rengeteg ritka, külföldi termékeket lehetett ott is kapni, egyszerűen nagyobb helyre volt szükségünk, hogy azokat az árukat is be tudjuk szerezni, melyeket a régi boltunkba járó pécsiek folyamatosan kértek tőlünk. A Király utcán találtuk meg az új üzlethelyiségünket, itt végre lehetőségünk adódott sokkal több finomságot és érdekességt árulni, valamint teljesíteni tudjuk a vásárlóink kéréseit is – mondta Maeen.

Minden van itt, mi szem szájnak ingere

Bizony, a pécsiek nem csak vásárolnak a Dubaiban, hanem keresnek is. Ha pedig valami nincs készleten, vagy egyszerűen csak nem is kapható a boltban, azt az adott árut felírják egy listára, és beszerzik.

Maeent otthonára emlékezteti a Király utca

Kiemelte, hogy tapasztalata szerint a pécsiek és a Pécsre látogató turisták nagyon szeretik a boltjukat, hiszen máshol a városban nem juthatnak hozzá a különleges magokhoz, ételalapanyagokhoz, különféle pitákhoz, török szalámikhoz, joghurtokhoz, csicseriborsóhoz, bárányhúshoz, friss korianderhez, valamint tofuhoz, ami egyébként – ahogy Maeen mondta – a pécsiek nagy kedvence. Persze lehetne még folytatni egy darabig azokat a ritkaságszámba menő termékeket, melyeket a Dubai Supermarketbe egyenesen Törökországból, Görögországból, Spanyolországból, Olaszországból, Indiából, Thaiföldről és arab országokból hozatnak.

Különlegességekben itt nincs hiány

Kérdésünkre Maeen elmondta, hogy a Király utcát azért tartja jobb helyszínnek boltjukhoz, mert egyrészt napközben forgalmasabb, mint a Ferencesek utcája, másrészt pedig azért, mert itt van igazán élet este, hiszen a külföldi diákok is a főutca megannyi szórakozóhelyét végigjárják egy éjszaka alatt.

A fűszerek szerelmeseinek itt a helye

-Engem a Király utca az otthonomra emlékeztet, ugyanis Szanaa-ban, a városomban van egy hasonló sétálóutca a város szívében. Persze nem maga az utcakép, nem az épületek hasonítanak a Király utcára, hanem a hangulata. Az, hogy mindenki itt fut össze ismerőseivel, barátaival, és ha bárkinek ajánlani kell egy izgalmas, látványos, pörgős utcát, akkor elsőként a Király utca jön szóba – mondta.