Ezért szeretik a belvárost – Fekete Nyúl

Új sorozatot indítunk, amelynek során bemutatjuk, hogy a belvárosban lévő kereskedelmi egységek miért döntöttek úgy, hogy a történelmi városrészben nyitnak üzletet. Célunk, hogy rávilágítsunk a pécsi belváros már meglévő értékeire, valamint a benne rejlő lehetőségekre. Sorozatunk következő alanya, a Fekete Nyúl.

hirdetés

Bizonyos szempontból a Fekete Nyúl egy igazi különlegesség, színfolt a belvárosi üzletek kavalkádjában. Várai Ildikó üzlettulajdonos ugyanis nem tavaly, de nem is öt éve nyitotta meg üzletét. 1992 óta üzemel  ugyanitt a butikja, és a kisebb-nagyobb nehézségek sem tántorították el a Jókai térről.

-1992 őszén nyitottuk meg női divatáruval foglalkozó üzletünket, akkor még Kegyed Divatja néven. Leginkább magyar gyártók termékeit árultuk – avat be Várai Ildikó, a Fekete Nyúl tulajdonosa.

fekete nyúl, hl02

A siker nem végig volt töretlen Ildikó elmondása szerint, ezt mutatja, hogy az üzlet az elmúlt 24 évben két arculatváltáson is átesett. Az időszakos visszaesés persze a pécsi Árkád megjelenésével következett be a Fekete Nyúlnál is, amit rendre megéreztek a belvárosi üzlethelyiségek.

– A vásárlási szokások megváltoztak, és bár lett volna lehetőségünk beköltözni a bevásárlóközpontba, ragaszkodtunk a jól megszokott helyünkhöz, és maradtunk. Arculatváltással próbálkoztunk – így a tulajdonos. Profilt szűkítettünk, csak táskákat és kiegészítőket forgalmaztunk, és franchise rendszerben gondolkodtunk.Mi lettünk a Playboy, a Naf Naf és a David Jones táskák kizárólagos forgalmazói.- ám a vevők kérésére Ildikó egy idő után ismét elkezdett ruhaneműt is behozni az üzletbe, majd szép lassan kialakult a mostani rendszer és  olasz, középkategóriás, naprakész divatáruval kezdett el foglalkozni, melyet máig töretlenül képvisel.

Mi ismerjük a vásárlóink öltözködési szokásait, ezért bíznak bennünk. Ez a személyes kapcsolat juttatta el a boltot oda, ahol most van.

fekete nyúl, hl04

A belvárosi üzletben kis szériás termékekkel találkozhatunk, így ha nem szeretjük, ha szembe jön velünk egy ugyanolyan táska, vagy kabát, akkor a Fekete Nyúl a mi üzletünk.

Cipőt a cipésztől, táskát a „táskagyárból”

Manapság sokan a multi brandektől vásárolnak táskát is, holott ezeknek a brandeknek nem az a célja, hogy az általa gyártott táska hosszú életű legyen. Egy “táskagyár” jövőre is akar táskát gyártani, ezért minőségi eszközökkel, technológiával készítik a termékeiket – mondja Ildikó – ezért teszem le a voksom inkább a minőségi termékek mellett.

Mindennek az alapja: a személyes kapcsolatok

Lehetett volna lehetősége a Fekete Nyúlnak is beköltözni bevásárlóközpontba, vagy nyitni, de Ildikó mindig is ragaszkodott a Jókai téren található kis üzlethelyiséghez.

fekete nyúl, hl03

– Itt ismerjük a szomszédokat, és ki tudtuk építeni a több évtizedes itt tartózkodásunk során azt a törzsközönséget, akiknek fontos a személyes kapcsolat, akik bíznak az ízlésünkben, és tudják, hogy olyan terméket kínálok nekik, ami stílusos és emellett jól hordható is. Fontos, hogy a törzsvásárlóink jól érzik magukat nálunk és kicsit miattunk is jönnek, nem kizárólag a vásárlás miatt. Ez talán a miliő, ami miatt újra visszatérnek hozzánk, és amit a nagy üzletekben nem kapnak meg, és úgy látjuk, hogy erre ismét nő az igény.

Az üzletnek visszajáró budapesti vendégei is vannak,  akik rendszeresen elcsodálkoznak a családias, apró kis üzlet láttán, és gyakran emlegetik, hogy Budapesten is nyílhatna egy ilyen üzlet. Ildikó azonban ragaszkodik Pécshez, és a helyhez is, és mindig megújulva tartja fent a már jól bejáratott üzletmenetét.

Elsőként a nemrég megnyílt székely-magyar étteremről, a Vargyas vendéglőről írtunk, majd Pécs egyik legnépszerűbb kávézójáról, a Pécsi Kávéról, de beszélgettünk a Lezser Bárkonyha és a Streat tulajdonosával is.