Ezért utáljuk/szeretjük a pécsi éttermeket

A TripAdvisor segítségét már több cikkünkben is „kikértük”, ha arról volt szó, hogy a Pécsre látogató turisták véleményére voltunk kíváncsiak, legyen az elmarasztaló hotelkritika, vagy épp elragadtatottságuk egy-egy pécsi emlékmű láttán. Mivel azonban az oldalra látogatók nem csupán ezeket értékelhetik, hanem a város éttermeit is, ezért időszerűnek láttuk, hogy végigböngésszük a pécsi kajáldákról alkotott „szakszerű” véleményüket.

Az oldalon értékelt 75 pécsi étterem közül toronymagasan a Tüke Borház kapta a legjobb értékeléseket. Olyannyira, hogy a Tettyén található hely elnyerte a TripAdvisor „Kíválósági tanúsítványát” is, amire köztudottan nagyon buknak a turisták. A 82 értékelésből 67 kiváló, tehát érthető is a dolog, meg az, hogy leginkább csak ilyen értékelések érkeznek hozzájuk:

étterem

Íme egy igazi költő értékelése, akinek baja volt a cirfandlival:

étterem1

Persze azért nem mindenki rajon a Tüke Borházért. Valaki például nem találta a mellékhelyiséget:

étterem2

A második helyezést 53 értékelés alapján az Egylet és a Balkán Bisztró nyerte el.

étterem5

A valóban nagyon népszerű, balkáni kajákkal és tucatnyi kézműves sörrel csábító söröző-étterem kombináció nem is hiába kap ilyen és ehhez hasonló értékeléseket:

étterem4Nyilván nem lehet mindenki kedvére tenni, akadt például olyan, aki nem díjazta a gyümölcsös söröket:

étterem6

Vagy a külföldi vendég, akinek sokat kellett várnia, és „rossz fajta kenyeret” kapott:

étterem7

A Jókai Cukrászda még nem is olyan rég óta várja a pécsieket szuper sütijeivel, a közel 30 kitűnő értékelése azonban a harmadik helyet hozta el nekik.

étterem8

Gyengének senki nem is értékelte a folyamatosan újdonságokkal és érdekességekkel hódító cukrászdát, ami kifejezetten ritka ezen az oldalon. Ilyen szépeket mondanak róluk a vendégek:

étterem9

Az egyetlen negatívabb vélemény sem az ízvilágot és a magas minőséget kritizálta:

étterem10

A dobogóról lecsúszott a Zsolnay Étterem. A Zsolnay Negyed nívós étterme 49 értékelés alapján jutott idáig. Szerte az országban elterjedt már az itt fellelhető minőségi ételek híre, nyilván oda is vannak tőle a TripAdvisor látogatói.

étterem11

Mondjuk akadt azért olyan, aki panaszkodik. A turista szerint a hely túl van árazva, és a hírével ellentétben csak „felszínesen” inventív az itt választható ételek sora.

étterem12

Az éttermet lehúzó vendég azt tanácsolja, hogy ebédidőben mindenki inkább a pár méterre található Roomba menjen enni, az sokkal megfizethetőbb és jobb az ár-érték aránya.

Az értékelések alapján a legutolsó, 57. helyen a Dóm Art Bistro áll (hiszen az utána következő helyeket nem értékelte még senki), és ugyan 5 értékelést kapott csak eddig, de azok közül egyik sem túl hízelgő. Íme, csak egy példa, melyben a drága és rossz ételekre, a goromba kiszolgálásra, és az inkompetens vezetőségre panaszkodik a vendég, akinek ugye „mindig igaza van”:

étterem14

1 hozzászólás

  1. Szakértők szerint a lakosság 70%-a nem engedheti meg magának, hogy étterembe étkezzen, csak a tolvaj újgazdagok és a volt bolsi vezetők és volt MSZMP tagok járnak étterembe. Akik ellopták az ország jövőjét jól élnek! És azok a “politikusok” akik a koncból való részesedésért támogatják őket, semmivel sem különbek.

Comments are closed.