Ezért várjuk a szeptembert! Jön az 5. Pécsi Tanuló Fesztivál

Remek szakmai rendezvényekkel, előadásokkal, fesztiválprogrammal készülnek idén szeptemberben a szervezők, nagy dobás lesz az 5. Pécsi Tanuló Fesztivál. Elindult az esemény honlapja, melyen minden fontos infót megtalálhatunk.

Már ötödik éve annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fog össze azért, hogy a hagyományos Pécsi Napok részeként egy olyan rendhagyó fesztivált szervezzen, amelyben a tanulásé a főszerep, és amelynek keretében a tanulás az örömteli felfedezés, a megismerés és a kíváncsiság kifejezésévé válhat.

A 2017 óta – Pécs ekkor vehette át az UNESCO Globális Tanuló Város Díját – minden évben megrendezett fesztivál idén sem marad el, az aktuális eseménysor mottója:

Kapcsolatok a tanulásban és tanulással.

A szakmai rendezvények, előadások és egyéb programok a belvárosban, a Jókai téren, a Széchenyi téren, a fesztivált koordináló Civil Közösségek Házában és több városrészben is zajlanak majd.

szeptember 23–25. között 10.00–18.00-ig számos formában, tevékenységgel várnak mindenkit a pécsi helyszíneken!

Íme az idei témák:

  • Közösségek, kultúra és értékek kapcsolata – Pécs és Baranya értékei
  • Környezet, település és közösség kapcsolata – A fenntarthatóság tanulása
  • Tér, forma és jelentés kapcsolata – Tanuljunk Vasarely-t
  • Munka, teljesítmény és képességek kapcsolata – Tanuló szervezet és szervezeti tanulás
  • Önkéntesség, befogadás és segítség kapcsolata a sérülékeny társadalmi csoportok irányában – Intergenerációs és interkulturális együttműködések tanulása
  • Tanár, tanuló és közösség kapcsolata – A tanulás tanulása egyén és közösség összefüggésében a koronavírus-járvány idején

A szervezők várják a közoktatási intézmények tanárainak és diákjainak, osztályainak, iskolai tanuló és fejlesztő közösségek részvételét, bekapcsolódását és felajánlásait.

További részletek a fesztivál honlapján olvashatók.

hirdetés
Uránia Mozi