Ezt a videót látnia kell Pécsről!

Egy évig forgatta, több mint 65 ezerszer kattintotta a fényképezőgépét és többször görcsbe is állt mindene annak az egyetemista fiúnak, aki Pécsről készített nem akármilyen timelapse videót.

hirdetés

Íme a videó

A pécsi srác blogjában számolt be arról, hogyan készült a kisfilm. Ebben azt írja, hogy például a Konzum bejáratánál készült felvételt (a filmben 1.20-nál található – a szerk.) egy hétig készítette, hiszen nem volt megfelelő eszköze, mégsem adta fel.

– Kitaláltam egy frappánsabb megoldást. Felkaptam az egyik régi játékom dvd tokját, és arra ráhelyezve a kamerát toltam előre a tokot és így szállította előre a tok a kamerát. Így már csak a pontos lépésközökre kellett figyelnem, meg az irányba tartásra -írja Csaba Imre.

Az egyetemista srác azt is bevallotta, hogy az elmúlt két hónapban nagyon nehéz volt már rávennie magát, hogy elmenjen forgatni, hiszen nem írt forgatókönyvet a kisfilmhez és anélkül egy ilyen volumenű anyagot elkészíteni, merész vállalkozás.

2016-ban is készült egy timelapse Pécsről

Emellett a fotós alkalmazta a Tilt-shift módszert, azaz azt, amikor a kép olyan, mintha egy kis makett lenne.

– Ahol a helyzet úgy adta, körülvágtam az épületeket és kidolgoztam egy átmenet modellt, amivel pontosan állítani lehet a fókuszpontot. Az sem kizárt, hogy egyszer majd külön készítek egy demonstráló videót erről – írja blogjában.

Csaba Imránek, aki a közösségi oldalon Jimitek néven található meg, egyébként nem ez volt az első nagy durranása. Tavaly készített egy videót a Magasházról is. Bevallása szerint a forgatáson összesen 650 kilométert tett meg, mire elkészült a film.