Feloszlott, de újra összeállt Pécs legeslegjobb zenekara!

A művészek tudni, hogy ki írta róluk a szócikket

Hamarosan új kislemezzel tarol majd a méltán elismert és szeretve tisztelt Csoki és Hipo, Pécs legeredetibb maszkos gerillabandája. Az örvendetes hír apropóján kérdeztük Csokit arról, hogy mégis mi újság a zenekar háza táján.

hirdetés

Hatalmas hírrel készültünk: nemsokára elkészül Pécs legeslegjobb együttesének új kislemeze! Nem, nem a Punnany Massifról, vagy a 30Y-ról van szó, hanem a sajnos kevésbé felkapott Csoki és Hipóról.

A megrázóan eredeti, épp ezért a meg nem értettség démonaival küzdő kétszemélyes banda ugyan 2015 novemberében egyszer már féli-meddig szétment, de a zenekar tagjait a feloszlásuk nem akadályozta meg a nagybetűs Alkotásban. Az történt akkoriban, hogy Csoki Szombathelyre költözött, ott húzta az igát, Hipo pedig maradt Pécsen, a doktori képzés ugyanis ide köti a mai napig.

12080013_1007243769327229_2562836012866969232_o
Az egész ország büszke lehet rájuk!

A távolság azonban nem hatott ki a zenekar munkásságára, csupán lelassította azt. Készültek az újabb dalcsodák, Csoki és Hipo pedig még a Hungary’s Got Talentbe is bejutott, noha nem sokáig zenélhettek ország-világ előtt, ami minimum skandallum.

A papírmasé maszkjaikról és a városközpont éjszakáiba véletlenszerűen berobbanó pszichedelikus gerillabulikkal sokkoló bandát azonban nem zavarta a tehetségkutató zsűrijeinek galád döntése, tavaly ugyanis elkezdtek dolgozni az új kislemezükön, ami az utóbbi évek legjobb könnyűzenei híre. Megkerestük az együttes oszlopos tagját, Csokit, aki a jelenleg a fővárosban éli „a menedzserek sanyarú életét”, a pécsi zenészlegenda pedig bevezetett minket a távkapcsolatban készülő kislemez kulisszái mögé.

– Az új kislemezünk sokkal érettebb anyag lesz, mint a korábbi munkáink. Az elmúlt évek élettapasztalata egyértelműen érződik a dalokon. Sokkal erősebb lesz az összkép, és nagyobb sikert fogunk elérni a kislemezzel, mivel nehezen ugyan, de a Kispál és a Borztól és a Tankcsapdától megtanultuk, hogy hogyan tudjuk eladni a lelkünket egy maréknyi fillérért – mondta Csoki.

15936427_1624151564548141_1226118144141914649_o

Kérdésünkre, hogy a dalszövegek terén milyen változásokra számíthatnak a rajongóik, Csoki csak annyit mondott: „Nem árulhatom el”. Az viszont biztos, hogy a nemrég Facebook-oldalukon debütált instant slágerük – amit a középszerűség himnuszának neveztek –, a Barna Negyedtehetség szövegét az említett Hungary’s Got Talentben látható fellépésük ihlette.

„Kattog a metronóm / Kileng a mutató / Az egész életed / Egy tehetségkutató” – hangzik az egyik versszak, melyet a következő vaskos sorok követnek: „Nem vagy már amatőr / De profinak béna / Hiányzik belőled a művészi véna”. A Csoki által említett érettség azonban a következő szövegben figyelhető meg a leginkább: „Szívem egy lapos prémes cica / Öntapadós szőrmatrica”. Persze mindez így kevés, kiragadott részletek helyett inkább mindenki hallgassa meg a teljes számot, elejétől a végégig!

Művészek maguk között
A távolság nem szakíthatja szét őket

Ha belegondolunk, nem lehet egyszerű a zenekarnak, hiszen mégis csak külön városban élve alkotnak. Csoki erről a mostoha helyzetről azonban nagyon optimistán nyilatkozott.

– A távolság soha nem szakíthatja szét a Csoki és Hipót. A kreatív folyamatokat nem lehet megállítani. Hipóval az interneten és telepatikusan is kommunikálunk, így küldjük egymásnak a dallamokat, zenei témákat, dalszövegeket – mondta. De persze azért alkalmanként összefutnak a srácok, akkor pedig kő kövön nem marad. Így volt ez nemrég akkor is, mikor a banda lecsapott a Pécs-Harkány futóverseny nézőire és sportolóira.

Nyilván így a cikk vége felé mindenki már tűkön ülve várja a lényeget: mikor jelenik meg a kislemez? Nos, a zenekar oldalán az olvasható, hogy „évek kérdése”, szóval bármelyik pillanatban. Addig is, a Fishing on Orfűn idén is fellépnek a fiúk, de persze a hivatalos programban nem szerepelnek. Csoki megemlítette, hogy egy felkapott amerikai klubban is lehet, hogy megfordulnak majd, de sok koncertjük még szervezés alatt áll, és egyébként is – mondta végül Csoki – titoktartási szerződést írtak alá, úgyhogy ennyi.