Fergeteges svábbál kerekedett Pécs belvárosában

Megtöltötte a Jókai teret a hamisítatlan német fúvószene július 26-án a Véméndi Fúvószenekar jóvoltából, több százan, pécsiek, turisták voltak kíváncsiak a remek koncertre.

hirdetés

Egy jó kis nyáresti mini-svábbálra invitálta az érdeklődőket a Lenau Ház és a Pécsi Német Önkormányzat. A magyarországi német szabadtéri koncertsorozat csaknem negyedszázados hagyományra tekint vissza, a kéthetente vasárnap megrendezendő eseményeken pécsi, illetve régióbéli zenekarok mutatkoznak be, legutóbb a Véméndi Fúvósok muzsikáltak.

Több százan: pécsi lakosok, a régióban élő német közösség tagjai, valamint járókelők és turisták voltak kíváncsiak egyórás koncertjükre.

A szervezők célja a programmal elsősorban a figyelemfelkeltés, hogy a pécsi lakosokkal, a járókelőkkel, turistákkal is megismertessék, a városban és a környéken szépszámú német közösség él. Másrészt a szuper nyáresti koncertek remek lehetőséget teremtenek a közösségépítésre, arra, hogy a német közösség tagjai találkozhassanak egymással.

A következő térzenei koncertre augusztus 9-én, az utolsóra pedig augusztus 23-án kerül sor: előbbin a nagyárpádi Ritter Zenekar, utóbbin a pécsi Schnaps Kapelle lép fel.

Képeink forrása: Hubay József/nnfoto

hirdetés
Hirdetés