Gyönyörű felvételek Pécsről

Egy igazán látványos 20 perces rövidfilmben mutatta be Pécset az MTV Itthon vagy! című műsora, melyben híres pécsi arcok segítségével veszik sorra a város látványosságait.

hirdetés

Az MTV Itthon vagy! című műsora június elején készített egy látványos légi felvételekben bővelkedő riportot Pécsről, melyben bemutatják a a város szinte összes látványosságát és turistacsalogató érdekességeit.

A nagyszerű felvételeken madártávlatból elevenedik meg Pécs, a helyszíneket bemutató blokkokat pedig híres pécsi szakemberek teszik informatívvá, de felbukkannak tipikus városi arcok is, akiket minden helyi minimum látásból ismer.

Az MTV műsora többek között bemutatja a Cella Septichorát, melyről Lókiné Kiss Szabó Eszter régész beszél. A műsor szerkesztői emellett kitérnek a pécsi orgonakészítés hagyományára is, bemutatják az Angster-család világhírű munkásságát és magát az orgonakészítés folyamatát is, melyről Budavári Attila orgonakészítő mester tart beszámolót. A városháza is szóba kerül, valamint annak híres óratornya is, melyről az órát tervező mester, Gulácsi János mond pár szót.

Természetesen az Itthon vagy! Olyan alapvető látványosságokat is bemutat, mint a Zsolnay Negyed, a székesegyház, a lakatfal, a Dzsámi, a Barbakán, a Püspöki palota, a Tettye, a Magasház, vagy a TV-torony. A műsor hosszú perceket szentel a Pécsi Tudományegyetemnek is, melyről Beck Zoli mesélt lelkesen a csatornának, aki a város zenei életét bemutató résznek is főszereplője. Végezetül pedig szóba került a híres, mediterrán hangulató éjszakai élet is, ekkor pedig olyan pécsi törzshelyeket láthatunk viszont, mint az Egylet, vagy a Nappali.