Ha nem chemtraileznek Pécs felett esténként, akkor mégis mit csinálnak?

Sok pécsit kezdett el érdekelni, hogy miért is hallanak az esti órákban repülőgépeket elhaladni a város felett. Ha viszont nem chemtrailt szóró repülők, kémrepcsik vagy épp sétarepülők köröznek este a sötét pécsi fellegekben, akkor mégis mi történik?

hirdetés

Több olvasói levelet és telefont is kaptunk egy rejtélyes ügy kapcsán. Az elmúlt pár napban ugyanis a hozzánk beérkezett észrevételek szerint az esti órákban Pécs felett többször is repülőgépeket hallottak körözni.

Akadtak olyan merész összeesküvés-elméleteket gyártó pécsiek, akik szerint sötétedés után a pogányi repteret bérbe vevő olaszok – állítólag ők is bejelentkeztek az olvasó szerint – permetezik a várost (azaz chemtrailt szórnak), és volt olyan is, aki meg volt győződve arról, hogy titkos ügynökök ármánykodnak a levegőben. Látni ugyanakkor senki nem látta a chemtrailező kémrepülőket.

Chemtrail a pécsi éjszakában? (A kép nem a pécsi éjszakáról készült)

Annyi igaza azonban van a furcsa repülőgéphangok miatt panaszkodó-gyanakvó pécsieknek, hogy egyáltalán nem mindennapi dolog az, hogy Pécs felett este, sötétben több órán keresztül legyen hallható rotorzaj. Mi a megkeresések alapján arra tippeltünk, hogy a pogányi reptéren esti sétarepüléseket indítanak mostanában, de a valóság egészen más titkot rejtett el.

Hasonló Cessna gépek repülnek Pécs felett is esténként

Dragovácz Márk, a Pécs-Pogányi Reptér vezetője elmondta, hogy a repülőtérről éjszakai gyakoroló repüléseket hajtanak végre a pilótanövendékek. A pécsi és más vidéki repterekről érkező pilóta-tanoncok egy kétszemélyes Cessna típusú kisgéppel köröznek a város felett.

A sötétben, Pécs felett repkednek a tanuló pilóták

A pogányi repülőtér vezetője hozzátette, hogy azért tűnhet furcsának a pécsiek számára, hogy ilyen nem megszokott időben repülőgépeket hallanak, mert az ősz beköszöntével a szürkület korábban érkezik, ezért a leendő pilótáknak jóval több ideje van az esti repülést gyakorolni, tehát a városban hosszabb ideig lehet hallani a gépzajt. Dragovácz Márk elmondta, hogy idén már több alkalommal repültek este a pilótadiákok, akiknek egy vagy kéthetente szerveznek ilyen repülőórákat.

Kérdésünkre határozottan cáfolta, hogy bárki chemtrailezne a város felett.

  • Bencedek Bende

    Ez vicces ?

  • Istvan Nagy

    biztosan soros akart leszálni csak orbánc ne m adot rá engedéjt