Hamarosan újabb alkotásokat csodálhatunk meg kivilágítva a pécsi képtárban!

A közeljövőben a Modern Magyar Képtár alsó szintje is éjjeli megvilágítást kap, így nemsokára ugyanonnan (kívülről) már Kígyós Sándor, Vilt Tibor és Amerigo Tot szobrait is megcsodálhatjuk Ficzek Ferenc és Pinczehelyi Sándor monumentális zománcképei mellett.

hirdetés
Uránia Mozi

Nemrég számoltunk be róla, hogy gondos tisztítás és konzerválási munkák után került Szijártó Kálmán, Ficzek Ferenc és Pinczehelyi Sándor grandiózus alkotása a Megye utcai Baranya Megyei Fiúnevelő Otthonból a pécsi Modern Magyar Képtárba, méghozzá a „Variációk a Színes városhoz – Zománcművészeti kísérletek a magyar képzőművészetben (1967-1972)” című időszaki kiállítás kísérőprogramjaként.

Szijártó Kálmán alkotása

Később pedig a pécsiek nagy örömére alkonykapcsoló segítségével világították meg Ficzek Ferenc betűt formázó és Pinczehelyi Sándor kígyóként egymásba tekeredő, végtelent szimbolizáló alkotását a képtárban, hogy esténként a Megyeháza parkolója felől is gyönyörködhessünk a két fantasztikus műben.

A közeljövőben a képtár alsó szintje is éjjeli megvilágítást kap, így ugyanonnan, kívülről nemsokára már Kígyós Sándor (1943–1984), Vilt Tibor (1905–1983) és Amerigo Tot (1909–1984) szobrait is megcsodálhatjuk – tájékoztatta lapunkat a Janus Pannonius Múzeum.

Bár hónapok óta nem látogathatjuk a JPM állandó és időszaki tárlatait a járványügyi korlátozások miatt, a szakmai osztályok folyamatosan végzik feladatukat, és az újranyitásra készülnek!

A Képző- és Iparművészeti Osztálynak sok-sok terve van, melyekről itt olvashatnak bővebben.