Helyi termékekre gyúr Pécs


Pécs kapta idén a Fogyasztóbarát Település díját – az ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatón Páva Zsolt, Pécs polgármestere bejelentette: a cél az, hogy a helyi termékek helyi alapanyagból készüljenek el.

hirdetés

– Sokat tettünk az elmúlt időszakban azért, hogy támogassuk a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. De számos teendőnk van még. Ez a díj is megerősít abban, hogy minden olyan terméket, ami helyben, helyi munkaerő által, helyi alapanyagokból is előállítható, vagy megtermelhető, azt itt, Pécsett állítsuk elő! Arra törekszem, hogy a pénz helyben maradjon, ne vándoroljon ki Pécsről, állandó körforgásban maradjon a városon belül – mondta Páva Zsolt polgármester, aki a pécsi gazdaság szempontjából fontos oklevelet csütörtökön vette át a városházán.

fogyasztóvédelmi díj1

A díjat Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át. Pécs az első nagyváros, amely megkapta az elismerést. A díjjal azon települések intézkedéseit kívánják értékelni, amelyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához. Pécs vezetése elkötelezett abban a kérdésben, hogy a város ne csak egy élhető hely legyen, hanem olyan közösség, ahol akár a turisták, akár a várospolgárok joggal bízhatnak az elérhető szolgáltatások, az itt megvásárolható, itt előállított árucikkek, termékek kiváló minőségében.

Koszorús elmondta, számára öröm, hogy idén szülővárosa, Pécs kapta a Fogyasztóbarát Település díját. Hozzátette: ez bebizonyítja, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nemcsak ellenőriz és tájékoztat, hanem azokat a településeket meg is jutalmazza, amelyek olyan hatékonyan támogatják a fogyasztóbarát vállalkozásokat, mint ahogy azt Pécs teszi.

– Pécs városa évek óta fogyasztóbarát település, ez a díj ezt ismeri el – mondta az államtitkár, majd kiemelte, hogy a díj országos példák alapján befektetés-ösztönző, hiszen jelzi, hogy Pécsett a lakosság igényes a szolgáltatások tekintetében.