Két mozi is nyílik Pécsen

Pénteken az utolsó aláírás is rákerült arra a szerződésre, amely lehetővé teszi azt, hogy az Apolló Mozi napokon belül újra megnyisson. Ezúttal már 100%-ban pécsi moziként. 

hirdetés

Nagy Csaba alpolgármester közölte, októberben várható a nyitás,  a megszokott műsorstruktúrával.

– Városunk évszázados kincse, első filmszínháza új köntösbe öltöztetve, új üzemeltetővel, a tőle megszokott visszafogott eleganciával és régi patinájával, bájával várja ismét a pécsieket. Az igényes, szerzői filmek bemutatójára, a „világmozi” legizgalmasabb kincseinek reprezentálására vállalkozik ismét a mozi – tette hozzá lelkesen.

Belga, francia, brit filmek is jönnek ismét
Belga, francia, brit filmek is jönnek ismét

A város azt szeretné, ha az Apolló a jövőben az ifjúság mozgókép-kultúrára való nevelését, valamint közösségi platformjaival, klub-jellegű rendezvényeivel a fiatalok kritikai gondolkodásra és diskurzusra ösztönzését is vállalná.

Varga Gabriella, az Apolló Mozi régi-új vezetője lapunknak megerősítette az októberi nyitást.

– Addig is megállapodást kötünk az önkormányzattal, a vetítőgép háttértámogatóival és ami a legfontosabb: a forgalmazókkal, hogy megérkezhessenek a filmek is. A pécsiek változatlan tematikával találkozhatnak, azaz nívós, sok esetben filmfesztiválokon díjakat elnyert európai filmeket vetítenek a továbbiakban is – mondta.

[note note_color=”#66ff6c”]100% Pécs

A mozit az Apolló Mozi Alapítvány működteti, amely a pesti Cirko-Gejzirtől veszi át az intézmény üzemeltetését. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Büki Tibor, az Apolló-ház tulajdonosa, aki a mozi piaci-gazdasági érdekeit képviseli. A kuratóriumi tagok között van dr. Stark András pszichiáter, immár 30 éve az Apolló filmklubjának házigazdája, Varga Gabriella, az Apolló elmúlt 10 évének vezetője, és Girán János, a pécsi önkormányzat képviseletében.[/note]

Már a nézőteret építik!
Már a nézőteret építik!
[note note_color=”#66c3ff”]Nyit az Uránia Mozi is

Jó hónapja lesz a filmrajongóknak az október, 2-án nyit ugyanis az Uránia Mozi is, ahol a legújabb filmeket vetítik majd, az elérhető legjobb technikával, akár 3D-ben is. Hogy pontosan, hogyan is állnak a mozi felújításával, az ebből a cikkből derül ki.[/note]

hirdetés
Hirdetés