Hivatalosan is vége a nyárnak Pécsen

Pár nap alatt eltűnik a nyár Pécsről
Pár nap alatt eltűnik a nyár Pécsről

Öt hónapja feszítették ki a nyár pécsi szimbólumait, a napvitorlákat. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy búcsúznunk kell tőlük, igaz csak egy kis időre. Szerda reggel ugyanis megkezdték leszedni őket a Király utcában. 

hirdetés

A napvitorlákat két éve nyáron feszítették ki először. Akkor a városvezetés és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. jogelődje kezdeményezte, hogy a nyári hőség elviselése érdekében közel félszáz napvitorlával csökkentsék a hőérzetet. Ez akkor a pécsieknek is bejött, olyannyira, hogy bővítették ezen napellenzők számát. Idén pedig még Vasarely mintájú vitorlákkal is találkozhattunk, újakat a Ferencesek utcájában feszítettek ki.

Szomorú látvány, ahogy lóg
Szomorú látvány, ahogy lóg

A tél közeledtével viszont ezeket és a különböző tereken kialakított kis oázisokat is elbontják. Most a napokban ezt folyamatot láthatjuk a belvárosban.

árnyékoló-vitorla3
2014-ben feszítettek először, akkor 40-et

Páva Zsolt, Pécs polgármestere korábban elmondta: a városvezetés szándéka, hogy a meleg nyári hónapokban kellemes környezetet biztosítsanak a helyieknek és a turistáknak. A napvitorlás árnyékolás szerinte nemcsak hasznos a mediterrán klímában, de a terrakotta és homokszínű vitorlák érdekes színfoltjaivá is válhatnak Pécs belvárosának.