Hódít Pécs a Facebookon

Töménytelen mennyiségű olyan Facebook-csoportot hoztak már létre lelkes pécsiek, ahol a város lakói egy-egy adott témában tudnak beszélgetni, tudnak segíteni egymásnak különböző problémákban, és persze meg is ismerkedhetnek egymással. Összeszedtünk pár kitűnő és aktív csoportot, ahova mindenki csatlakozhat, ha kedve tartja.

hirdetés

Pécs zenészfőváros, szóval nem véletlen, hogy létezik egy Pécsi Zenészek nevű csoport a Facebookon. Zenészek beszélnek zenélésről, hangszerekről, zenékről. Egyébként nem kell zenésznek lenni ahhoz, hogy csatlakozzunk, elég ha érdekel minket a téma.

Pécs egyetemváros is, ez indokolja, hogy van egy Pécsi Egyetemisták csoport is, ahol egyetemisták értekeznek egyetemi dolgokról, albérletekről, egyetemi útvonaltervezésről, kurzusokról, tanárokról, és persze az örökös problémáról, az ügyintézésről.

A Pécs Underground csoport azoknak szól, akik a gyártelepek és romkocsmák zenéjét kedveli, legyen az metal, hip-hop, electro, alter, hipster, pszichedelikus zene. Azok, akiket érdekel a város undergound tevékenysége, a rendezvények, a koncertek, a művészeti- és magánakciók, kocsmatúrák, azok keressék fel ezt a csoportot, nem bánják meg.

Pécsi vagy és szeretsz biciklizni? Akkor irány a Pécsi Bringások csoport, ahol természetesen bicajokról, városi- és erdei útvonalakról, alkatrészekről és javítási-szerelési tippekről van legtöbbször szó.

Ha házikedvencet keresünk – vagy azért mert eltűnt, vagy azért mert nincs – a beszédes nevű „Pécsen és környékén, gazdikereső, elveszett, talált állatok csoportja” a megfelelő hely erre, hiszen itt a sok készséges állatbarát garantáltan segíteni fog nekünk bármiben, ami a kisállatvásárlással, gondozással, kutatással kapcsolatos.

Elköltöznél, de nincs hova, és kivel? Segít a bajban a „Pécs albérlet, lakótárs, szobatárs keresés” csoport, és annak több ezernyi tagja. Csak meg kell várni, hogy elfogadják a jelentkezésünket, és már szemezgethetünk is a folyamatosan bővülő lakótárs- és albérlet-kínálatból, de akár mi is hirdethetünk és kereshetünk, gyorsan ugrani fognak a hirdetésünkre.

Bizonyára sokan voltak már úgy, hogy hallottak valami eget verő ostobaságot, vagy valami vicces sztorit a buszon, vagy a városban járva-kelve, de azt nem tudták megosztani senkivel. Az ilyen esetek elkerülése érdekében született a Pécsett Hallottam nevű csoport, ahol vicces pécsi szösszenetek, humoros falfirkák, elkapott beszélgetések állnak hegyekben. Nagyon szórakoztató csoport, érdemes csatlakozni, ha a várost egy másik szemszögből is ismerni akarjuk.

A Pécsi Fotósétálók csoportja olyan pécsieket gyűjt egy helyre, akik – legyenek profi, vagy amatőr fotósok – szeretnek a városban sétálgatva fényképezgetni. A csoportban jobbnál jobb képek láthatóak, szóval azoknak is ajánlott a belépés, akik csak szeretnének gyönyörködni a városi fotósok munkáiban.

Hova menjek ma este Pécsett? Jó kérdés, de ez a pörgős csoport – amelynek neve maga a kérdés – megoldja a problémát. Folyamatosan frissülnek a koncert, buli, rendezvényhírek itt, szóval érdemes követni őket, ha nem akarunk lemaradni valamiről.