Huba Csaba büszke a pécsi csodára

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben, vagy éppen mire költenék a pénzt, ha  nyernének a lottón. Huba Csabát (Fidesz-KDNP) kérdeztük.

hirdetés

– Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?

– Azt hiszem, minden ember számára a legkedvesebb élmények a gyermekkorhoz fűződnek. Én is így vagyok ezzel. Vasason nőttem fel, így a legmeghatározóbb élményeim is ide kötődnek. Soha nem éreztem olyan szabadnak, kiegyensúlyozottnak, boldognak magam, mint amikor gyermekként gondtalanul csatangolhattam a környező erdőkben és mezőkön. Ez a hosszan tartó „legkedvesebb emlék” volt számomra.

– Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?

– A pécsi utcákon járva legtöbbször csak rohanunk, és nem vesszük észre városunk apró részleteit. Ebben a városban sok ilyet találhatunk, s mindig örömmel tölt el ezek felfedezése. Ha csak egy helyszínt kell megemlítenem, akkor az a Kodály Központ. Hogy miért? Esztétikai, funkcionális és főként akusztikai szempontok alapján kiváló épületnek tartom. Büszkék lehetünk erre a csodára.

– Mit szeret a legjobban a városban?

– Mindenekelőtt a városnak gyönyörű fekvése és kellemes hangulata van. A levegőben is érezhető a sok száz éves történelme és kultúrája. Az emberek nyitottak, barátságosak.

– Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?

– Már nem tartozom a fiatalok körébe, nem is akarom ezt az országot, ezt a várost elhagyni. A múltam, a családom, a kilencvenhárom esztendős édesapám és a barátaim ide kötnek. Ezek elszakíthatatlan gyökerek. Mikor külföldön járok, egy-két hét után már nem jó hallgatni az idegen szót, zavarnak az idegen feliratok, szokások. Hazakívánkozom. Hiányzik minden, ami a hétköznapokban körülvesz, még akkor is, ha nem olyannak látom a körülöttem lévő életteret, amilyennek szeretném.

Huba Csaba névjegy:

Családi állapot: 38 esztendeje házasságban él.

Gyerekek: fia 34 éves, lánya 32, négy unokája van.

Kedvenc film: nincs.

Kedvenc könyv: nincs.

Szabadidő: abból nem sok van, állítja, de igyekszik sok időt tölteni  az unokáival, és szeret fotózni, olvasgatni.

Hol nyaralna legszívesebben: Balatonon vagy az Alpok magas hegyei között.