Idén dr. Pap Mária Zsuzsanna kapta a város humanitárius díját

Kilencedik alkalommal köszöntik október első két napján a pécsi időseket az Idősek Világnapja alkalmából a Kodály Központban. Összesen öt koncertet szerveztek idén azoknak, akik felépítették a várost. Az elsején sorra kerülő második gálaműsor előtt Páva Zsolt, utolsó polgármesteri ciklusának vége felé közeledve átadta a Kalmár Rózsa-díjat, a város humanitárius díját.

Dr. Pap Mária Zsuzsanna a Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1982-ben általános orvosi diplomát szerzett, 1988-ban csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgát tett. Pályáját klinikai orvosként a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikáján kezdte, ahol jellemzően az intenzív és az endokrinológiai osztályokon dolgozott, majd osztályvezető tanársegédként irányította a légúti betegségek osztályát, a betegek szociális problémáira is nagy hangsúlyt fektetve.

1988-ban az Egyesített Egészségügyi Intézményekhez tartozó gyermekgyógyászati szakrendelő vezetésére kapott megbízást, ezzel egyidőben a gyermekonkológiai tagozaton is tevékenykedett. 2006-ban házi gyermekorvosként dolgozott a Mikszáth Kálmán utcai rendelőben. 1990 óta vesz részt egészségügyi dolgozók képzésében, gyermekgyógyászati témákban rendszeresen tart előadásokat. A pécsi közgyűlés a Kalmár Rózsa-díjat a közegészségügyi közszolgáltatások terén végzett munkájáért, valamint az orvosi és egészségügyi szakember képzések terén elért sikereiért adományozta neki.

hirdetés

Hirdetés