Idén is lesz csemeteosztás: a legszebb kis fákkal gazdagodhatnak a pécsi kertek

Juharok, kőrisek, platánok, gyertyánok díszíthetik hamarosan a pécsiek kertjeit, a Biokom NKft. ugyanis ismét csemeteosztást szervez. Az érdeklődők három héten keresztül minden csütörtökön válogathatnak a Városi Csemetekert által felkínált növények közül.

A városi zöldfelületek bővítésével Pécs még szebbé, élhetőbbé válhat, és nemcsak a közterületi fatelepítések segítik ezt, hanem az is, ha a magántelkeken, kertekben ültetünk fákat. Ehhez most a Biokom is hozzájárul, idén újra csemeteosztást szervez a Városi Csemetekertben – tájékoztatta lapunkat a pécsi városüzemeltetési vállalat.

Az akció november 25-én, csütörtökön kezdődik, ezután még két alkalommal, december 2-án és december 9-én várják az érdeklődőket a Tüskésréti úton található kertbe reggel fél 8 és délután két óra között.

Tízféle fafaj között lehet majd válogatni, különböző juharokkal, kőrisekkel, platánnal vagy gyertyánnal gazdagodhatnak a pécsi kertek, ráadásul ingyen.

A csemeteosztáson pécsi lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt. Egy személy legfeljebb három fát vihet haza – érdemes tetőcsomagtartóval vagy utánfutóval felszerelt járművekkel érkezni. A növényeket gyökércsomagolt kiszereléssel adják át, párás, nedves helyen így pár napig kibírják, viszont utána minél előbb ki kell ültetni őket – javasolja a Biokom.

Helyszín: Városi Csemetekert (Tüskésréti út, a fűrészáru-telephellyel szemben), az érdeklődők Tóth Tamást vagy Bánhalmi Dórát keressék. Időpont: november 25., december 2., december 9., 7.30–14.00 között.