Időkapszulában konzerválhatjuk a saját bejglink ízét Pécsen

Az év legrendhagyóbb kiállítása december 9-én nyílik meg a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában. Az emlékezés formái című tárlat folyamatosan épül és átalakul, két részben, összesen nyolc installációt mutat be, melyek minden érzékszervünkre hatnak.

hirdetés
Uránia Mozi

A kiállításon bemutatott kortárs művészeti projektek az emlékezés formái köré épülnek. Az öt érzékünk mindegyike emlékeket idéz fel bennünk: a tapintással érzékelt tárgy vizuális emlékképeinket hívja elő, a különféle színek élményeket, hangulatokat idéznek, mint ahogy a zene is képes számunkra színélménnyé, láthatóvá válni – olvasható a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ajánlójában.

Mint írják, a kiállítást két részben, változó installációkkal tárják a látogatók elé, mely során összesen nyolc alkotást lehet megtekinteni az m21 Galériában. A kiállító művészek munkái az érzékelés különböző formáira koncentrálnak.

Bemutatnak ételdizájn-, illat-, média-, fény- és képzőművészeti műveket is.

A kiállítás első részében, január 20-ig Góg Angéla ételdizájner, Kozári Hilda képzőművész, Gyenes Zsolt médiaművész és a Kiégő Izzók fényművészeinek installációja látható az m21 Galériában. A tárlatot januárban és februárban művészeti események, performanszok kísérik. A második rész január 20. és február 20. között tekinthető meg.

Őrizzük meg a pécsi karácsonyok ízét!

A rendezők a kiállítás ideje alatt pécsi ízemlékeket gyűjtenek, várják a kóstolót házi készítésű mákos- és dióskalácsokból, bejglikből – szól a ZSÖK felhívása.

A kiállítás ideje alatt Góg Angéla személyre szólóan konzervál minden leadott édességet, így személyenként két kémcsőbe zárt szárított emlék készül. Az egyik a készítőhöz kerül, a másik a galéria gyűjteményébe, majd egy időkapszulába.

A házi bejglik december 22-ig érkezhetnek a kiállítás látogatási idejében az m21 Galériában. Az akcióban részt vevők ingyen tekinthetik meg a kiállítást.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés