Ilyen amikor szerelem kiüti az embert!

Íme pár baranyai eset, melyeket elnézve levonhatjuk a tanulságot: a szerelem nagyon veszélyes dolog, a féltékenység pedig még veszélyesebb.

hirdetés

A szerelem gyönyörű dolog. Felszabadít, boldoggá tesz, elvarázsol. Ugyanakkor, a szerelem vak is, és bizonyos szélsőséges esetekben – akár az alkohol – öl, butít, és nyomorba dönt. Baranyában sok olyan eset történt már, melyek bebizonyítják, hogy a féltékenység nagy úr, és hogy sokan nem tudnak mit kezdeni azzal, ha kapcsolatuk véget ér. Ilyenkor csattannak a pofonok, előkerül a lapátnyél, kocsikat karcolnak meg, és jönnek a rendőrök.

Amikor akkora a szerelem, hogy a fal adja a másikat

Egy éve, 2015 novemberében egymásra támadt Uránvárosban két középkorú asszony. A küzdelem oka szerelemféltés volt. Sajnos a történet odáig nem terjed, hogy a hőn szeretett férfit is megismerjük. Ahogy a rendőrség honlapján olvasható: „üvöltöztek, dulakodtak és egymás haját tépték”. A ramazurihoz természetesen rendőrt hívtak, a két nőt lekapcsolták, és velük szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Szeressük egymást!
Szeressük egymást!

Hasonló cicaharc alakult ki idén augusztusban Babarcszőlősön, ahol az utcán verte egymást két nő. A gyanú szerint a verekedés során egy 25 éves nő tenyérrel, több alkalommal megütötte a másik nőt, aki viszonozta azt. A pofozkodást kezdeményező nő később a gyanúsítotti kihallgatásán a rendőröknek elmondta, hogy élettársának volt párja volt az, akit ütött-vert, mert az provokálta őt. A megvert asszony szája felrepedt, kórházba kellett szállítani – derült ki a rendőrségi közleményből.

Az ifjú Jacko is megmondta a tutit: "A szeretet az üzenetem"
Az ifjú Jacko is megmondta a tutit: “A szeretet az üzenetem”

Mindez azonban csak bemelegítés volt. Mert ott van például annak a 49 éves pécsi férfinak a históriája, aki egy vendéglátóhely előtt heves szóváltásba keveredett egy ismerősével, majd pedig többször megütötte a zsaruk szerint. Mikor a kapitányságon arról faggatták, hogy mégis miért verte meg a férfit, azt mondta, hogy annak „indokolatlan féltékenykedése felbosszantotta”. A megcsapkodott féltékenykedő nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel „megúszta”.

Az erőszak nem megoldás!
Az erőszak nem megoldás!

Egyik kedvenc történetünk Mohácson esett meg 2014 novemberében, amikor egy 45 éves helyi férfi telefonon összeveszett volt élettársával, majd a szóváltást követően felkereste a nőt, aki a férfi láttán beszaladt egy közeli „nyilvános intézménybe”. A jó rész most jön a rendőrségi közleményből: az épület előtt várakozott egy 62 éves úr, akiről a pipás férfi azt feltételezte, hogy ő a volt szerelme új párja, ezért szó nélkül ököllel megütötte. Kár, hogy nem derül ki a közleményből, hogy ki volt a megütött férfi – képzeljék el mit gondolhatott, ha csak úgy álldogált ott és kapott egy taslit. Egyébként könnyű sérüléseket szenvedett.

Ápoljuk kapcsolatainkat!
Ápoljuk kapcsolatainkat!

A rendőrségi sztorik között két éve volt olyan is, hogy egy 51 éves pécsi férfi vacsora közben annyira összeveszett élettársával, hogy a tányérját a nő arcába vágta, akit súlyos sérülésekkel vittek el a mentők. Ennél is durvább volt az, amikor 2013-ban Vajszlón egy férfi volt feleségét és kétéves kislányukat bántalmazta. A férfi az asszony új vajszlói otthona előtt hajtott el autójával, mikor észrevette a kertben volt feleségét és gyermekét. Megállt, kiszállt, felkapott egy lapátnyelet és megindult feléjük. A nő a kislánnyal a házba menekült és bezárkózott a fürdőbe. A férfi feltépte az ajtót és a lapátnyéllel többször megütötte a nőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett, míg a karjában tartott lány csak könnyebben sérült meg. A férfi tettét „az együttélésük során ért sérelmekkel” magyarázta.

Amikor a szerelem akkora, hogy a javaink bánják

A jobbik eset az, amikor a nagy szerelemféltés nem jár testi sérülésekkel. Ezzel azonban nem biztos, hogy meg lehetne nyugtatni azt a nőt, akinek autóját idén áprilisban Komlón volt élettársa összekarcolta, majd pedig letörte az ablaktörlőjét is. A 48 éves férfi a rendőrségen nem tagadta tettét, azonban elmondta, hogy annyira részeg volt, hogy nem emlékszik a rongálás részleteire. Hasonló pusztításba fogott egy pécsi férfi, aki volt élettársa teraszának ajtaját üvöltözve összetörte, és leszakította a redőnyt is. A nő a házba zárkózva közben hívta a TEK-et, akik a helyszínen el is fogták a valamiért nagyon dühös férfit.