Ilyen volt a 2020-as év a pécsi egyetemen

Nem mindennapi számvetést készített a pécsi egyetem az új év beköszöntével, melyben összefoglalták 2020 legfontosabb eseményeit a koronavírus árnyékában  – de persze nem minden a vírusról szólt. Videó.

hirdetés
Uránia Mozi

2020-ban a koronavírus-járvány felforgatta mindenki életét, de a Pécsi Tudományegyetemen nem állt meg a munka, sőt az intézmény összes erőforrását bevetette a vírus legyőzéséhez.

Az egyetem a járvány miatt átállt az online oktatásra, de közben számtalan kutatás, fejlesztés zajlott (nem csak a vírussal kapcsolatban), sok-sok előadást tartottak, és még a Holdig is elkerékpároztak az egyetem polgárai, továbbá szerveztek nyílt napokat, az év elején 100 cserediák érkezett, új eszközök kerültek a gyerekklinikára, új röntgen az urológiára, pécsi sportolók, Bicsák Bence triatlonista és Michelisz Norbert WTCC-világkupa-győztes eredményeiről is beszámoltak.

A PTE emellett bekerült a 200 legjobb egyetem közé, a KTK 50 éves jubileumát és a Tudásközpont 10 éves fordulóját is megünnepelték remek programokkal, új nevet kapott a bölcsészkarforradalmi fül-orr-gége-műtét is történt a klinikán, és az első egyetemi pezsgőt is bemutatták, ezekről mi is beszámoltunk.

Az évértékelő filmben a 2020-as év legfontosabb eseményeit nézhetjük meg: