Indul a Nagy Kirakatverseny

Sokan még gondolkoznak, kinyissanak-e

Karácsonyi kirakatversenyt szervez a Pécs Holding a bérlői számára. A kiírásra kereskedelmi és vendéglátó egységek pályázhatnak. A verseny célja, hogy az ünnepekre megszépüljenek a kirakatok. A fődíj 100 ezer forint!

hirdetés

A versenyre nemcsak a boltok, hanem éttermek, vendéglátó-egységek is pályázhatnak, csak annyi a feltétel, hogy a Pécs Holding bérlői legyenek.

A pályázatokat egy háromtagú szakmai zsűri bírálja el. Olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint az ötletesség, a látvány, összhatás, a korszerűség, a grafikai elemek, feliratok alkalmazása, a portál megjelenése, rendezettsége, tisztasága, az árurendezés szakszerűsége, az installáció helyes kiválasztása, megjelenése, anyagok összeépülése.

Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója szerint fontos, hogy szépek, látványosak legyenek a kirakatok, hogy megnézzék azokat az emberek. Ha pedig megnézik, akkor be is mennek és talán vásárolnak is. Barna úgy véli, jó lenne, ha a pécsiek ismét felfedeznék a belvárost, hiszen az Advent nem egyenlő a feldíszített bevásárlóközpontokkal.

A beküldött fotók alapján, december 7-10. között előzsűrizést végez a szakmai stáb, majd december 11-én a továbbjutott kirakatokat a helyszínen is megnézik. A végső döntést ekkor hozzák meg, de a győzteseket az adventi vásár alatt hirdetik ki.

Nyertest külön hirdetnek kereskedelmi, és külön a vendéglátó egységeknél. Előzőeknél a boltok kirakatait értékelik, utóbbiaknál belső tér kialakítását. A fődíj kategóriánként 100-100 ezer forint lesz, melyet a bérlő az épület felújítására vagy berendezésére költheti.

A zsűrit Bozóky Anita a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. stratégiai vezetője, Dávid Norbert designer, és Marsalkó Péter kétszeres nívódíjas, nemzetközi hírű fotóművész alkotja.

A jelentkezésnél meg kell adni a cég és a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét, az ingatlan címét, az üzlet fantázianevét, hogy kereskedelmi vagy vendéglátó egység-e, fotókat a kész kirakatról JPG formátumban. A jelentkezéseket az ertekesites@pecsholding.hu címre kell elküldeni december 6-ig.