Indul a pécsi parti busz!

Hétfő kivételével mindennap közlekedik az a pécsi parti busz, amely az Univ kollégium és Uránváros között szállítja haza a bulizókat hajnali kettő és három óra között.

hirdetés

Pécs önkormányzata, a TÜKE Busz Zrt., az INDIT Közalapítvány és öt olyan zenés-táncos szórakozóhely, akik a program indításakor első körben csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez azt akarják elérni, hogy olcsón, biztonságosan jussanak haza a fiatalok.

A járatok szükségességét egy előzetes hatástanulmány igazolja, de a pontos menetrendet és útvonalat a tesztidőszak végére tervezik kialakítani. A március végéig tartó teszt időszaka alatt további adatokat fognak gyűjteni az INDIT Bulisegély Szolgálat munkatársai az utazóktól, hogy a későbbi menetrend valóban az ő igényeikhez illeszkedjen.

A hét hat napján közlekedő partibuszokon a szórakozóhelyek felajánlásának köszönhetően biztonsági személyzet teszi zavartalanná az utazást. A teszt időszaka alatt a parti buszokat érvényes összvonalas és diák érletek felmutatása mellett ingyenesen lehet majd igénybe venni. A későbbi tervek szerint ez kiegészülhet a TÜKE-kártya használatával is.

A szervezők szeretnék, ha a jövőben több szórakozóhely is csatlakozna ehhez a kezdeményezéshez, így szívesen fogadják részükről az ilyen irányú megkeresést.

Az éjszakai járat kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat és vasárnapi napokon hajnali 2.35-kor indul az UNIV Kollégiumtól. Az útvonal: Universitas Kollégium – 48-as tér – ÁRKÁD – Kórház tér – Barbakán – Ifjúság útja – Kürt u. – Szigeti út – Szántó K. J. u. és Nendtvich A. u. sarok (Szántó kollégium) – Uránváros.

Megállók:

Universitas Kollégium, 48-as tér, Árkád, Zsolnay-szobor, Kórház tér, Kodály Z. u., Alkotmány u., Ifjúság útja, Kürt u., Szántó K. J. u. és Nendtvich A. u. sarok (Szántó kollégium), Uránváros.