InnoPécs 2022: ingyenes konferencia és kiállítás lesz a városban

A város egyik fontos célkitűzése, hogy a pécsi cégeket támogassa és egy vállalkozásösztönző környezetet hozzon létre, melynek egyik fókusza az innováció, a másik pedig a közösségépítés, a szereplők összekapcsolása. Idén társszervezőként, kiállítóként vesz részt Pécs a konferencián és kiállításon.

hirdetés
Uránia Mozi

A május 5-én rendezett InnoPécs konferencia és kiállítás az INPUT Program, a Pécsi Tudományegyetem és néhány helyi aktivista harmadik alkalommal sikeresen megvalósított rendezvénye, mely a város legjelentősebb ilyen témájú eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény célja, hogy egy helyre koncentrálja az innovációs megoldásokat, ötleteket, cégeket Pécsett.

Az idei téma: „Az innováció sokszínű”

A PTE Műszaki és Informatikai Kar aulájában kiállítással, a szekciótermekben pedig érdekes beszélgetésekkel várják az érdeklődőket a következő témákban:

• Sikeres magyar startupok
• A vidéki magyar startup ökoszisztémák fejlesztési lehetőségei
• Pécs az innovatív város
• Klasszikus és újító pécsi cégek
• PTE innovációs eredmények

A rendezvényt Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere és Kuczkó Anikó, az INPUT Program pécsi startup koordinátora nyitja meg.

A város vendégei lesznek a beszélgetések során: BAT Hungary, Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., Pécsi Sörfőzde, Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Generon, Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (K20 Kirakat projekt), Biokom NKft., Vodafone Business (okosparkolási projekt).

A rendezvény május 5-én lesz 10.00–15.30 között a PTE Műszaki és Informatikai Karán (Boszorkány út 2.).

A rendezvény főszervezője az INPUT program; társszervező partnerek: Pécs MJV; Pécsi Tudományegyetem; Információmenedzsment Innovációs Klaszter.

További részletek ITT olvashatók az eseményről.