Ismét pécsi lett a legjobb

Mindent megnyert már, amit Magyarországon lehet. Erős Balázs négy éve jelentkezett az Év honlapja pályázatra személyes oldal kategóriában, és azóta sorra hozza el a díjakat. Az első évben már az övé lett a legjobb honlap, aztán egyszer második, egyszer harmadik lett, most ismét ő nyert.

hirdetés

A történet 2009-ben kezdődött. Egy pécsi kultúrmagazinban olvasta Erős Balázs, hogy már Magyarországon is rendeznek versenyt honlapszerkesztők részére. Ez az első és máig egyetlen lehetőség itthon a megmérettetésre. A pécsi fiatalember rögtön nevezett is saját, egyedi arculatú és fejlesztésű oldalával. Az akkori zsűri szerint a hat általános elbírálási szempontnak Erős Balázs oldala felelt meg a leginkább.

Szeret kirándulni is.

A kezdeti sikereken felbuzdulva a pécsi fiatalember a következő évben és 2011-ben is pályázott, egy-egy külföldi mintát alapul vevő, megújult honlappal. Egyszer különdíjas, azaz második, egyszer pedig minőségdíjas, azaz harmadik lett a versenyben.

Idén aztán arculatában és tartalmában is egy teljesen új, különleges honlappal nevezett (erosbalazs.com). Nagy, külföldi cégek oldalait figyelve készült el a sajátja: itt már a főoldalon eldöntheti a látogató, hogy a tartalomra vagy az egyediségre, újításokra kíváncsi. A konzervatívabb felhasználók egyszerűbb arculat mellett ugyanazt a tartalmat kapják, mint az érdekes újításokat kedvelők. Ezzel a teljesen egyedi honlappal Erős Balázs ismét nyerni tudott a beérkezett 21 pályázó között.

Balázs elmondta: a honlap trendek a ruhadivattal megegyező ütemben, néha még gyorsabban is változhatnak. Manapság az úgynevezett „parallax”, vagyis teljes képernyős weboldalak hódítanak.

A pécsi győztes hozzátette: több lehetőséget kap azóta, amióta sorra nyeri a díjakat weboldalaival. Jelenleg egy informatikai cégnél dolgozik, és nem is akarja feladni ezt. Mint mondja: ott rendkívül jó a közösség, s a főnökség hozzáállása is példamutató. Ráadásul mindenki büszke rá.

Balázs a PTE Bölcsészettudományi Karán végzett germanisztika, valamint kommunikáció- és médiatudományi szakon. A hálózati szakirányt választotta gyakorlati képzésként, akkor szeretett bele a webgrafikába is. Már az egyetem alatt megbízási szerződéssel dolgozott az egyik pécsi pr-ügynökségnél, és azóta bedolgozik hozzájuk is, ha lehet.

A webgrafikán kívül még egy szerelme van: a 29 éves éves fiatalember a közelmúltban nősült, a következő években tervezik a gyermekvállalást párjával. Szeret kirándulni, sétálni a Mecsekben.

Arra a kérdésre, hogy jövőre újra megpróbálja-e a honlapversenyt, Balázs annyit mondott: vagy tartalommódosítással vagy témaváltással próbálkozik majd, de az, hogy milyen irányba indul el, egyelőre titok.